fbpx

Путин: Никой не може да каже кога Русия ще отвори границите си

Никой не може да назове точните дати, когато руснаците ще могат да пътуват в чужбина, включително руският президент Владимир Путин. По време на разговор с шефа на “Аерофлот” Виталий Савелиев той каза, че ситуацията с отварянето на чуждестранни летища за руските туристи остава неясна.

„Не е ясно какво ще правят нашите партньори в много страни по света, включително Европа, те все още не могат да разберат помежду си. И не е ясно кога ще отворят своите граници и територии за граждани на трети страни, включително руски граждани, дори през летните ваканции “, каза държавният глава.

Той обаче не успя да отговори на въпроса и кога самата Русия ще се отвори за входящ туризъм. В момента забраната за влизане на чуждестранни туристи в Руската федерация е валидна до август. Но някои авиокомпании вече започнаха да отменят резервации за средата на последния летен месец, отлагайки полетите за септември. Така финландската авиокомпания Finnair отмени полетите до Москва през август, оставяйки засега само полети до Санкт Петербург.

По-рано говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че решението за отваряне на руските граници ще бъде взето от оперативния щаб въз основа на епидемиологичната ситуация. Представителят на Кремъл отбеляза също, че Руската федерация води преговори за отваряне на граници с някои държави, но засега няма конкретни решения в тази посока.

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко от своя страна заяви, че ситуацията с коронавируса няма да се подобри преди февруари. Савелиев в същото време не губи надежда: на среща с президента той подчерта, че има много компании, които възобновиха международния транспорт в чужбина: „Ако успеем да се споразумеем и ще започнем да летим, тогава реалното възстановяване до 80% ще се случи до декември, а някъде до краят на зимния сезон и това е края на март догодина, можем да достигнем нивото на 2019 г. именно в международния трафик.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]