fbpx

Проучване: Какво ще е поведението и желанието на немските туристи през 2021 година

Пандемията Covid-19 оказва безпрецедентен ефект върху германската туристическа индустрия. Поради различни ограничения и предупреждения за пътуване, поведението на немците при пътуване се промени много през последните няколко месеца.

Туристите избраха дестинации в собствените си национални граници. Шварцвалд, както и Балтийско и Северно море бяха особено популярни. Но какви са перспективите за 2021 г.? Ще има ли някакви промени в туристическото поведение, като се има предвид вероятността от по-широка наличност на ваксина?

Hometogo, търсачката за ваканционни домове и апартаменти, анализира 16 милиона търсения, за да разбере къде планират да пътуват германците през 2021 г. Резултатът? Като цяло много от тях искат да останат вкъщи. Въпреки това, 44,4% от заявките за търсене от периода от 1 януари до 27 октомври 2020 г. са за туристически дестинации в Германия. Най-популярните дестинации отново са Балтийско море, Северно море и Силт.

Междувременно туристическите дестинации в чужбина ще загубят следващата година. Хърватия е на второ място със само 11,05% от заявките за търсене. Това е спад в сравнение с миналата година с 14,69%. Италия се класира на трето място със 7,79% спрямо 11,5% през предходната година.

Както показва проучването, желанието на германците да пътуват все още не е нарушено. 70% от анкетираните искат да пътуват през следващите 12 месеца. 61% също биха били по-склонни да резервират ваканционна къща през 2021 г., докато 31% биха предпочели хотел.

Според резултатите от проучването пренощуването в кемпер е опция само за 3% от анкетираните – донякъде изненадващо след бума на къмпинга през 2020 година. 71% обаче планират да пътуват с кола през следващата година. Що се отнася до вида на туристическата дестинация, повечето германци ще бъдат привлечени към плажа през 2021 година (63%).

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.