fbpx

Проучване сред германски туроператори и агенти: След еуфорията през май и юни- спад в продажбите и очакванията

Еуфорията след краткия ръст на резервациите през май и юни в германската туристическа индустрия отново се върна към минорните настроения от преди това, след като продажбите намаляха значително, тъй като по-строгите правила и нарастващият брой случаи на Covid-19 намалиха търсенето на пътувания. Ситуацията с продажбите се влоши и бъдещите очаквания са много по-песимистични от преди няколко седмици.

През юни очакванията (Erwartung) на туристическите агенти и туроператори за следващите шест месеца достигнаха ниво на индекс 134 (както се вижда на схемата по-горе) – голям скок, след като индексът надхвърли 100 -те през май и далеч най -високото ниво от началото на индекса през 2005 г.

Но през следващите седмици индексът за продажби в туризма, записан от консултантската агенция Dr. Fried & Partner, значително се е понижил, тъй като важни дестинации като Испания и Турция бяха обявени за високорискови зони и бяха въведени задължителни тестове за всички завръщащи се в Германия. През август индексът дори отново падна под марката 100, но все пак остана на ниво преди пандемията.

Dr. Fried & Partner изготвя ежемесечно Индекса на климата за продажби в туризма от 2005 г. насам. Той служи като ранен индикатор за икономическото развитие и предоставя смислен преглед на миналото, настоящото и бъдещото състояние на пазара, както и настроението в пътуванията.

Процентът на анкетираните, които очакват търсенето на туристически услуги да се увеличи през следващите 6 месеца, отново спадна значително – от 78,9% през юни и 57% през юли до едва 19% през август. Следователно песимистичните прогнози и очаквания са се увеличили значително в сравнение с месец юни.

Повишаването се отразява и в по -лошата оценка за бъдещите приходи: През август само всеки седми агент (16,7% спрямо 54,2% през юни и 46,8% през юли) очаква подобрение в рамките на следващите 6 месеца. По -голямата част от експертите по туристически продажби дават песимистична оценка: 46,5% очакват стабилна ситуация с приходите, 36,8% дори очакват отрицателно развитие на бъдещите си приходи.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.