fbpx

Проучване разкри плановете за почивка на част от великобританците

Изследвайки ефекта, който коронавирусът е оказал върху туристическата индустрия на Обединеното кралство,от застрахователната компания на места за настаняване Schofields са изследвали 1500 души, живеещи във Великобритания и редовно пътуващи, за техните планове за пътуване през тази година и дали те са били засегнати.

36% от хората избират да останат у дома си тази година и не обмислят пътуване извън Обединеното кралство. Броят на регистрираните случаи във Великобритания е 163 (към дата 09.03) и все повече нараства. Това, което се знае досега е,че във Великобритания се препоръчва да не се пътува до заразени зони и да се взимат всички хигиенни мерки, които се обявиха в останалата част от света.

Все пак, 20% са отговорили, че чакат да резервират или вече са резервирали почивката си тази година. В момента във Велиикобритания,както и в голяма част на Европа цари несигурност сред пътниците. Какво е най-доброто решение в момента?Дали чакането няколко месеца е най-добрият ход за момента? Само преди дни бе съобщено, че пътуващите във Великобритания предпочитат да заменят обичайните си почивки в чужбина, с нещо по-близо до дома си като начин да избегнат контакт с коронавирус. Ситуацията продължава да бъде трудно прогнозируема, което вече се усеща и в доста хотели в България.

Фил Шофийлд, ръководител на маркетинг отдела в Schofields, казва: „Туристическата индустрия е засегната изключително много от Covid-19; много компании са загубили голяма част от  приходите и бизнеса си. Освен, че поставят планове за пътуване в чужбина на пауза, хората започват да обмислят и дали да организират почивка във Великобритания“ Той продължи: „Въпреки, че в момента виждаме ръст на резервациите за ваканции в Обединеното кралство, тъй като хората не искат да пътуват извън страната, все още не можем да направим точна прогноза, поради бързото разпространение на вируса. Това, което виждаме, е как предприятията от туристическия сектор са силно повлияни и несигурността, с която се сблъскват пътниците, които не могат да вземат правилното решение в момента“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.