fbpx

Проучване разкри плановете за почивка на част от великобританците

Изследвайки ефекта, който коронавирусът е оказал върху туристическата индустрия на Обединеното кралство,от застрахователната компания на места за настаняване Schofields са изследвали 1500 души, живеещи във Великобритания и редовно пътуващи, за техните планове за пътуване през тази година и дали те са били засегнати.

36% от хората избират да останат у дома си тази година и не обмислят пътуване извън Обединеното кралство. Броят на регистрираните случаи във Великобритания е 163 (към дата 09.03) и все повече нараства. Това, което се знае досега е,че във Великобритания се препоръчва да не се пътува до заразени зони и да се взимат всички хигиенни мерки, които се обявиха в останалата част от света.

Все пак, 20% са отговорили, че чакат да резервират или вече са резервирали почивката си тази година. В момента във Велиикобритания,както и в голяма част на Европа цари несигурност сред пътниците. Какво е най-доброто решение в момента?Дали чакането няколко месеца е най-добрият ход за момента? Само преди дни бе съобщено, че пътуващите във Великобритания предпочитат да заменят обичайните си почивки в чужбина, с нещо по-близо до дома си като начин да избегнат контакт с коронавирус. Ситуацията продължава да бъде трудно прогнозируема, което вече се усеща и в доста хотели в България.

Фил Шофийлд, ръководител на маркетинг отдела в Schofields, казва: „Туристическата индустрия е засегната изключително много от Covid-19; много компании са загубили голяма част от  приходите и бизнеса си. Освен, че поставят планове за пътуване в чужбина на пауза, хората започват да обмислят и дали да организират почивка във Великобритания“ Той продължи: „Въпреки, че в момента виждаме ръст на резервациите за ваканции в Обединеното кралство, тъй като хората не искат да пътуват извън страната, все още не можем да направим точна прогноза, поради бързото разпространение на вируса. Това, което виждаме, е как предприятията от туристическия сектор са силно повлияни и несигурността, с която се сблъскват пътниците, които не могат да вземат правилното решение в момента“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]