fbpx

Проучване: Немците искат да пътуват, но се въздържат от ранни резервации

Германските потребители определено искат да отидат на почивка тази година, но в момента се сдържат от това да правят ранни резервации, на фона на продължаващите пандемични ограничения, предупрежденията за пътуване и неясните перспективи.

След катастрофална година за туристическата индустрия през 2020 г. туристическите компании се надяват на завръщане през 2021 г. чрез комбинация от концепции за безопасно пътуване, тестове за коронавирус и ваксини и по-малко ограничения.

Потребителите определено са в настроение да оставят зад себе си Covid-19 ограниченията, според годишното проучване Reiseanalyse от изследователите FUR. То откри „изненадващо позитивно настроение за почивка“ сред населението, благодарение на като цяло стабилните финанси и въпреки притесненията за икономиката на страната. Повече от половината (51%) от германците искат да почиват тази година и повечето казват, че разполагат с достатъчно време (66%) и пари (62%), за да го направят.

Но пандемията Covid-19 явно принуждава желаещите да пътуват да забавят планирането на ваканциите за 2021 г. Повече от една трета (38%) не са сигурни дали ще пътуват, докато близо половината (46%) планират да изчакат развитието и след това да резервират почивката си в последния момент. Потребителските предпочитания за различни видове почивки показват малко промени в сравнение с миналата година. Съществува обаче тенденция за предпочитание към дестинации на къси разстояния, които могат да се достигнат с кола.

Решаващият фактор за резервациите, според шефа на FUR Мартин Ломан, ще бъдат практическите възможности за пътуване и разпоредбите. Потребителите казват, че очакват гъвкави условия за резервация (включително анулиране) и високо ниво на мерки за безопасност при пътуване и в местата за настаняване.

Прогнозите на Reiseanalyse за забавяне на резервациите тази година изглежда се сбъдват, въз основа на ексклузивен анализ на компанията за IT услуги TATS за fvw, който показва разочароващи нива на early bookings на туристически агенции за 2020/21 година. Като цяло предварителните резервации за периода ноември 2020 г. – октомври 2021 г. в момента са с 82% по-малко от същото време миналата година според анализ, проведен на 11 януари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]