fbpx

Проучване на FTI: Немските туристи правят повече last minute резервации от всякога

Германските туристи правят резервациите си по-късно от всякога това лято, като Турция спечели много от last minute тенденцията, според марката за почивки в последната минута на FTI- Fünf vor Flug. Гърция, Балеарските острови и за определена целева група-Червено море също са сред най-продаваните дестинации.

Почти 40% от туристите пътуват през същата седмица, в която са резервирали, споделиха от специализираната компанията, базирана в Мюнхен. Никога досега в историята на туроператора за почивки в последната минута клиентите не са пътували толкова скоро след като направят резервация.

Хората чакат възможно най -дълго, за да решат спонтанно дестинацията, която може да бъде посетена без никакви проблеми“, обясни Сабине Прахаузер, главен изпълнителен директор на Fünf vor Flug пред fvw. „Covid-19 отдавна започна да стимулира търсенето на пътувания last minute, но резервациите никога не са били толкова изключително в последната минута“.

Турция е една от най-продаваните дестинации в момента, въпреки драматичните заглавия и снимки на пожари в района около Бодрум и Мармарис. „Нашите гости се информират много внимателно как е положението в конкретен регион и след това вземат съзнателно решение да резервират“, каза Прахаузер.

Големите гръцки острови и Балеарските острови също са търсени, докато има специална тенденция за почивките в Червено море в Египет. Прахаузер обясни: „Ваксинираните хора могат да влязат в Египет без ограничения или карантина. Това е убедителен аргумент за продажбите за много хора в комбинация с добрата му стойност за парите.“

Най-добрите дестинации за дълги разстояния са Индийският океан, особено Малдивите, и Карибите, където Доминиканската република се оказва популярна.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.