fbpx

Проучване на FTI: Немските туристи правят повече last minute резервации от всякога

Германските туристи правят резервациите си по-късно от всякога това лято, като Турция спечели много от last minute тенденцията, според марката за почивки в последната минута на FTI- Fünf vor Flug. Гърция, Балеарските острови и за определена целева група-Червено море също са сред най-продаваните дестинации.

Почти 40% от туристите пътуват през същата седмица, в която са резервирали, споделиха от специализираната компанията, базирана в Мюнхен. Никога досега в историята на туроператора за почивки в последната минута клиентите не са пътували толкова скоро след като направят резервация.

Хората чакат възможно най -дълго, за да решат спонтанно дестинацията, която може да бъде посетена без никакви проблеми“, обясни Сабине Прахаузер, главен изпълнителен директор на Fünf vor Flug пред fvw. „Covid-19 отдавна започна да стимулира търсенето на пътувания last minute, но резервациите никога не са били толкова изключително в последната минута“.

Турция е една от най-продаваните дестинации в момента, въпреки драматичните заглавия и снимки на пожари в района около Бодрум и Мармарис. „Нашите гости се информират много внимателно как е положението в конкретен регион и след това вземат съзнателно решение да резервират“, каза Прахаузер.

Големите гръцки острови и Балеарските острови също са търсени, докато има специална тенденция за почивките в Червено море в Египет. Прахаузер обясни: “Ваксинираните хора могат да влязат в Египет без ограничения или карантина. Това е убедителен аргумент за продажбите за много хора в комбинация с добрата му стойност за парите.”

Най-добрите дестинации за дълги разстояния са Индийският океан, особено Малдивите, и Карибите, където Доминиканската република се оказва популярна.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]