fbpx

Проучване: Едва 18% от германците ще изберат европейска дестинация за лято 2021, очаква се бум на вътрешния туризъм

Голяма част от германците искат да отидат на почивка тази година и подкрепят идеята за „зелени паспорти“ за облекчаване на ограниченията за пътуване, според нови проучвания. Близо четирима от 10 германци (39%) планират да отидат на почивка тази година въпреки всички трудности, произтичащи от ограниченията за пътуване, свързани с пандемията на коронавируса.

Това е ключовият резултат от проучване на компанията за проучване GfK сред над 2000 възрастни от името на Баварския туристически център. Едва 13% от анкетираните вече не планират почивка през 2021 г., докато други 28% чакат да видят дали пътуването ще бъде възможно или не. Много от тези респонденти посочиха правилата за карантина и възможните разходи за отмяна като основни аргументи срещу пътуването.

Повечето от тези, които планират да отидат на почивка, ще се отправят към дестинации в Германия, като Бавария, Мекленбург-Предна Померания и Шлезвиг-Холщайн са любимите ваканционни региони, установи проучването на GfK. 18% от анкетираните искат да пътуват до европейска дестинация, като Испания, Италия и Австрия са най-популярните дестинации, докато само 5% обмислят дестинация извън Европа.

По отношение на транспорта, преобладаващото мнозинство планира да пътува с кола – 80% до немските дестинации и 71% до европейските дестинации. Ваканционните апартаменти и ваканционните домове са най-популярната форма на настаняване, което не е изненада в контекста на Covid-19. Хотелите остават на последните места сред предпочитаните места за настаняване.

Междувременно четирима от петима германци (82%) подкрепят идеята за цифров „паспорт“ за ваксинация и биха го използвали за целите на пътуването, според проучване на Amadeus в различни страни по света. Общата цифра в световен мащаб достига до 91%. Германците обикновено са загрижени за съхраняването на поверителни здравни данни в дигиталните приложения, но те биха били готови да направят това, ако то им помогне да пътуват по-лесно. Европейската комисия цели да пусне до юни т.нар. „Цифров зелен паспорт“, за да позволи на хората, които са ваксинирани срещу Covid-19 (ваксинирани или възстановени от инфекция), да пътуват по-лесно между европейските страни това лято. Брюксел иска да координира различни национални решения, за да създаде решение, което да бъде признато във всички държави-членки.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.