fbpx

Проучване: Едва 18% от германците ще изберат европейска дестинация за лято 2021, очаква се бум на вътрешния туризъм

Голяма част от германците искат да отидат на почивка тази година и подкрепят идеята за „зелени паспорти“ за облекчаване на ограниченията за пътуване, според нови проучвания. Близо четирима от 10 германци (39%) планират да отидат на почивка тази година въпреки всички трудности, произтичащи от ограниченията за пътуване, свързани с пандемията на коронавируса.

Това е ключовият резултат от проучване на компанията за проучване GfK сред над 2000 възрастни от името на Баварския туристически център. Едва 13% от анкетираните вече не планират почивка през 2021 г., докато други 28% чакат да видят дали пътуването ще бъде възможно или не. Много от тези респонденти посочиха правилата за карантина и възможните разходи за отмяна като основни аргументи срещу пътуването.

Повечето от тези, които планират да отидат на почивка, ще се отправят към дестинации в Германия, като Бавария, Мекленбург-Предна Померания и Шлезвиг-Холщайн са любимите ваканционни региони, установи проучването на GfK. 18% от анкетираните искат да пътуват до европейска дестинация, като Испания, Италия и Австрия са най-популярните дестинации, докато само 5% обмислят дестинация извън Европа.

По отношение на транспорта, преобладаващото мнозинство планира да пътува с кола – 80% до немските дестинации и 71% до европейските дестинации. Ваканционните апартаменти и ваканционните домове са най-популярната форма на настаняване, което не е изненада в контекста на Covid-19. Хотелите остават на последните места сред предпочитаните места за настаняване.

Междувременно четирима от петима германци (82%) подкрепят идеята за цифров „паспорт“ за ваксинация и биха го използвали за целите на пътуването, според проучване на Amadeus в различни страни по света. Общата цифра в световен мащаб достига до 91%. Германците обикновено са загрижени за съхраняването на поверителни здравни данни в дигиталните приложения, но те биха били готови да направят това, ако то им помогне да пътуват по-лесно. Европейската комисия цели да пусне до юни т.нар. „Цифров зелен паспорт“, за да позволи на хората, които са ваксинирани срещу Covid-19 (ваксинирани или възстановени от инфекция), да пътуват по-лесно между европейските страни това лято. Брюксел иска да координира различни национални решения, за да създаде решение, което да бъде признато във всички държави-членки.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]