fbpx

Продажбите на големите немски туроператори с голям ръст и увеличаващо се търсене

Резервациите за летни почивки през сезон 2021 се ускоряват бързо в Германия, тъй като дестинациите в Европа и отвъд океана се отварят отново за международни посетители, което кара туроператорите да върнат отново своите служители на постоянна работа. Германските потребители стават все по-уверени в резервирането на почивки за това лято, в отговор на спадащите нива на инфекции с Covid-19 и бързите темпове на ваксинация в Европа.

Според изследователите на пазара Travel Data + Analysis (TDA) резервациите са започнали да нарастват всяка седмица през май и дори са надвишавали нивата от май 2019 г. през третата седмица на месеца. Това показва истински бум през последните няколко седмици. В края на месец април резервациите за лятото на 2021 г. са били с 11% под нивото от миналата година и невероятните 82% по-малко от април 2019 г.

Анализаторът на TDA, Александра Вайганд каза на неотдавнашната конференция на туристическите агенти на DRV: „Всичко, което е отворено, се резервира. Това включва дестинации като Майорка, Португалия, Доминиканската република и Малдивите. Друга важна тенденция е, че след една година без пътуване, потребителите изглежда са готови да похарчат повече за ваканциите си тази година. Според данните на TDA, около една четвърт от резервациите за това лято са в ценовия диапазон над 175 евро на човек на вечер.

Туроператорите в Германия също отчитат по-високи цифри за резервации и започват да връщат персонала си, за да работят отново на пълен работен ден. Повечето туристически компании драстично намалиха работното време през последната година в рамките на финансирани от правителството схеми за защита на работните места и избягване на висока безработица по време на Covid-19 кризата.

Schauinsland-Reisen официално върна своите 450 служители работа от 1 юни, след ги освободи през май 2020 г. Туроператорът заяви, че резервациите му са скочили с 50% през втората половина на май, което означава отново по-голямо натоварване на персонала. „Има голямо желание за пътуване и нашите клиенти са в настроение да резервират почивки“, обясни собственикът Джералд Каснер. Той подчерта: “За мен беше много важно и личен приоритет да изляза от кризата като екип заедно с всички служители.”

Шефът на Schauinsland продължи: “Нашият екип постигна невероятни неща през кризисната година и по време на краткосрочния работен период. Бяхме там за нашите търговски партньори и нашите клиенти и продължихме да гарантираме нашата услуга дори в тази изключителна ситуация. Невероятно съм горд, че имам толкова силен екип зад себе си. Сега сме щастливи, че се отправяме към добро лято с големи обеми”, заключи той.

Подобна е ситуацията и в TUI, където туристическите агенции отново започват да функционират с нормално работно време, а служителите в кол центъра отново работят на пълен работен ден. „Редовно преглеждаме натовареността и реагираме на промени в кратък срок в интерес на нашите клиенти и персонал. Нашите екипи за продажби и поддръжка са напълно мобилизирани от месеци, за да отговорят възможно най-добре на постепенното нарастване на търсенето от страна на нашите клиенти и туристически агенти“, заяви говорителка пред fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]