fbpx

Приходите на Tripadvisor са намалели с 86%, компанията вижда подобрение в търсенето на пътувания

Tripadvisor отчете приходи от 59 милиона долара, 153 милиона долара нетна загуба и 74 милиона долара коригирани загуби EBITDA (печалба преди лихви, данъци, амортизация и амортизация) през второто тримесечие. Но в писмо до акционерите, съоснователят и главен изпълнителен директор Стив Кауфер казва, че това все още е „по-добро от нашите предишни очаквания“.

Цифрата на приходите е с 86% по-малка в сравнение със същия период на миналата година. „Нашите резултати от второто тримесечие отразяват историческото въздействие, което пандемията Covid-19 оказва върху нашия бизнес и върху туристическата индустрия. Все пак тенденциите в търсенето на пътувания постепенно се подобряват след априлския крах“, каза Кауфер.

Според Tripadvisor през април, май и юни месечните уникални потребители на неговите сайтове са били съответно около 33%, 45% и 60% в сравнение с периоди от миналата година. Трафикът продължава да се подобрява и според компанията цифрата през юли ще е около 67% от миналогодишната.

Компанията твърди, че приходите също се подобряват, от най-ниското ниво от около 10% през април и май до 20% през юни и 30% за юли, в сравнение със същите периоди през 2019 година.

През останалата част от годината и през 2021 г. Tripadvisor заяви, че приоритетите включват ускоряване на стратегията „One Tripadvisor“ насочена към потребителите. Усилието включва преработена начална страница и съдържание, за да „доставим по-персонализирано и контекстуално подходящо преживяване, планиране и резервиране“. Преработеното мобилно приложение ще заработи още в края на тази година.

След пускането на персонализирана услуга за пътуване, известна като Reco през юни, Tripadvisor заяви, че ще продължи да разработва абонамент и други платени предложения директно към потребителя.

Източник: travelweekly.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.