fbpx

Преструктуриране на FTI Group: Основателят на компанията Дитмар Гунц се оттегля от оперативната работа

FTI Group го наричат “окончателна реорганизация на висшия мениджмънт”- Основателят на компанията Дитмар Гунц е прехвърлил отговорността на съуправителя Ралф Шилер и се е оттеглил от оперативния бизнес. Но Гунц обяви, че остава акционер и съветник на FTI Group.

След рационализирането на портфолиото на компанията и структурните мерки, свързани с пандемията Covid-19 миналото лято, FTI Group обяви поредната стъпка в преструктурирането на третата по големина германска туроператорска група в края на 2020 г., “годината на най-големите предизвикателства, огромни усилия и далечни сътресения“. Основателят на компанията Дитмар Гунц предаде щафетата на съуправителя Ралф Шилер, който се оттегля от оперативния бизнес, считано от 1 януари 2021 г.

Гунц и съпругата му Роула Джуни, досега управляващ директор на Meeting Point International и MP Hotels, ще останат акционери. Очаква се Гунц също да даде своя опит като председател на новия надзорен съвет на FTI Group.

„След като се сблъска с несравнимите предизвикателства на старта на пандемията от март, предишният ни миноритарен акционер Сами Савирис стана основният акционер през април със 75,1% дял“, казва Гунц. „След много интензивни месеци нашата компания вече е на правилния път“.

„След като се сблъска с несравнимите предизвикателства на старта на пандемията от март, предишният ни миноритарен акционер Сами Савирис стана основният акционер през април със 75,1% дял“, коментира Гунц. „След много интензивни месеци нашата компания вече е на правилният път. Това би означавало че сега е подходящият момент за мен и Роула Джуни да се посветим на нови задачи, но и да продължим да подкрепяме FTI Group“.

Сега Ралф Шилер, който ръководи FTI Group като съуправляващ директор от 2011 г. поема отговорността заедно с Константин фон Бюлов. „Ралф Шилер има десетилетия опит в туризма и имам пълно доверие в неговите предприемачески решения“, коментира мажоритарният акционер Савирис. „Той разполага с богато познание, тествано по време на криза, което ще използва, за да насочи групата безопасно към бъдещето със своя екип“.

Със своята нова управленска структура и мерките, които вече са предприети за преодоляване на кризата, FTI Group гледа напред към 2021 г. със сила и увереност. „Перспективата за предстояща ваксина е лъч надежда за цялата индустрия“, казва Шилер.“И желанието за почивка в страната е непрекъснато, след като мнозина трябваше да прекарат ваканциите си през 2020 г. в собствените си четири стени. По този начин FTI Group навлиза в следващия сезон с големи очаквания и се позиционира оптимално за увеличаване на резервациите. 2021 г. може да се превърне в истински бум“, добави той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]