fbpx

Преструктуриране на FTI Group: Основателят на компанията Дитмар Гунц се оттегля от оперативната работа

FTI Group го наричат „окончателна реорганизация на висшия мениджмънт“- Основателят на компанията Дитмар Гунц е прехвърлил отговорността на съуправителя Ралф Шилер и се е оттеглил от оперативния бизнес. Но Гунц обяви, че остава акционер и съветник на FTI Group.

След рационализирането на портфолиото на компанията и структурните мерки, свързани с пандемията Covid-19 миналото лято, FTI Group обяви поредната стъпка в преструктурирането на третата по големина германска туроператорска група в края на 2020 г., „годината на най-големите предизвикателства, огромни усилия и далечни сътресения„. Основателят на компанията Дитмар Гунц предаде щафетата на съуправителя Ралф Шилер, който се оттегля от оперативния бизнес, считано от 1 януари 2021 г.

Гунц и съпругата му Роула Джуни, досега управляващ директор на Meeting Point International и MP Hotels, ще останат акционери. Очаква се Гунц също да даде своя опит като председател на новия надзорен съвет на FTI Group.

„След като се сблъска с несравнимите предизвикателства на старта на пандемията от март, предишният ни миноритарен акционер Сами Савирис стана основният акционер през април със 75,1% дял“, казва Гунц. „След много интензивни месеци нашата компания вече е на правилния път“.

„След като се сблъска с несравнимите предизвикателства на старта на пандемията от март, предишният ни миноритарен акционер Сами Савирис стана основният акционер през април със 75,1% дял“, коментира Гунц. „След много интензивни месеци нашата компания вече е на правилният път. Това би означавало че сега е подходящият момент за мен и Роула Джуни да се посветим на нови задачи, но и да продължим да подкрепяме FTI Group“.

Сега Ралф Шилер, който ръководи FTI Group като съуправляващ директор от 2011 г. поема отговорността заедно с Константин фон Бюлов. „Ралф Шилер има десетилетия опит в туризма и имам пълно доверие в неговите предприемачески решения“, коментира мажоритарният акционер Савирис. „Той разполага с богато познание, тествано по време на криза, което ще използва, за да насочи групата безопасно към бъдещето със своя екип“.

Със своята нова управленска структура и мерките, които вече са предприети за преодоляване на кризата, FTI Group гледа напред към 2021 г. със сила и увереност. „Перспективата за предстояща ваксина е лъч надежда за цялата индустрия“, казва Шилер.„И желанието за почивка в страната е непрекъснато, след като мнозина трябваше да прекарат ваканциите си през 2020 г. в собствените си четири стени. По този начин FTI Group навлиза в следващия сезон с големи очаквания и се позиционира оптимално за увеличаване на резервациите. 2021 г. може да се превърне в истински бум„, добави той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.