fbpx

Препоръки (COVID-19) към туристическия бранш

На основание Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г., и във връзка с регистрирани случаи на Коронавирус (COVID-19) на територията на области Габрово и Плевен, препоръка на Националния оперативен щаб, създаден със Заповед № Р-37/26.02.2020 на министър-председателя на Република България, проведено извънредно заседание на Министерския съвет на 08.03.2020 г и проведено извънредно спешно заседание на Експертната група за работа в извънредни ситуации по Заповед № Т-РД-16-36/03.02.2020 на министъра на туризма, във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция и мерките за ограничаване разпространението

МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ПРЕПОРЪЧВА

Да се преустановят всички посещения на туристически обекти, както и туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ нареждане.
Следва да се има предвид, че Министерският съвет отмени всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви на територията на цялата страна.
Министерството на туризма препоръчва в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение, както и на туроператорите и туристическите агенти:
1. Да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун, дезинфектант или гел за ръце на алкохолна основа с поне 60% алкохол.
2. Да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от подобно естество).
3. Да се спазва дистанция от поне един метър безопасно разстояние между хората (персонал и туристи).

ВАЖНО!!!

В случаи, че Ваш турист Ви сигнализира за проява на висока телесна температура, кашлица или затруднено дишане потърсете незабавно медицинска помощ по сключен от Вас договор за медицинско обслужване или на тел:112.

При съмнение за COVID-19, до пристигане на медицинската помощ, изолирайте туриста и семейството му в стаята, в която е настанен.

При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, информирайте РЗИ и спазвайте указанията на здравните власти за последващи действия.

200220 covid 19 infographic bg 0eyy8yg.jpg 753x798 q85 subsampling 2 Препоръки (COVID-19) към туристическия бранш

Източник: Министерство на туризма

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.