fbpx

Премиерът на Гърция обяви кога започва туристическия сезон в страната

Туристическият сезон в Гърция започва на 15 юни. От тази дата се разрешава отваряне на сезонните хотели. Това обяви в телевизионно обръщение към нацията премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис. Според него от 1 юли Гърция ще започне да приема чуждестранни туристи, като международният въздушен трафик до основните туристически дестинации се възобновява.

Гърция се отказа от първоначалната идея да изисква от посетителите здравна справка за отсъствието на COVID-19. При пристигането си избирателно туристи ще бъдат тествани за коронавирус. „Туристите ще бъдат тествани и ще бъдат спазени общите ни здравни протоколи, които въпреки това няма да засенчат нито нашето ярко слънце, нито естествената красота на Гърция“, подчерта г-н Мицотакис.

За да подкрепи туристическата индустрия, правителството през следващите пет месеца ще намали ДДС от 24 на 13% за обществения транспорт, независимо дали е автобус, ферибот или самолет. За да подкрепи националната икономика в борбата срещу последствията от пандемията на коронавирус, гръцкото правителство подготви пакет от мерки на обща стойност 24 милиарда евро.

Целогодишните хотели ще отворят в страната на 1 юни, а всички останали на 15 юни. В същото време в изявлението на правителството не се казва нищо за условия и меркте за епидемиологична безопасност, на които ще трябва да отговарят местата за настаняване и заведенията за хранене, които приемат туристи.

В същото време националният авиопревозвач Aegean Airlines вече обяви планове за възобновяване на международните полети. Първоначално, полетите ще бъдат възобновени до балтийските страни, Източна Европа, балканските страни, както и Великобритания и Германия.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]