fbpx

Предупреждението за пътуване на Германия шокира туристическата индустрия в Майорка

Германия издаде предупреждение за пътуване за почти цяла Испания, включително остров Майорка, една от най-популярните дестинации за почивка. Решението е огромен удар за туризма на Балеарските острови, но не всички германски туроператори отменят резервациите.

Германия е определила почти цяла Испания, с изключение на Канарските острови, но включително и Балеарските острови, като високорискова зона и издаде предупреждение за пътуване до тези дестинации. Пътуващите, които се връщат от райони с висок риск, са изправени пред тест за коронавирус или две седмици задължителна карантина.

С около 4,3 милиона посетители от Германия през 2019 г. Майорка е една от най-важните дестинации за почивка. Островът вече беше силно засегнат, когато правителството на Обединеното кралство удължи предупреждението си за пътуване за континентална Испания.

Пазарният лидер TUI отмени всички пътувания до Испания (с изключение на Канарските острови) до 24 август. DER Touristik (до 21 август) и Schauinsland-Reisen (до 28 август) взеха същото решение.

FTI и Anex Tour / Bucher Reisen следват различен път: Пътуващите имат избор да запазят резервацията си за Майорка или да я анулират безплатно в определен срок. Независимо от това, решението на германското правителство се разглежда не само като пагубно за туризма в Испания, но и като лош сигнал за целия туристически пазар.

Източник: fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]