fbpx

Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани

Испанската хотелска верига RIU Hotels & Resorts, която е част от холдинга TUI Group, затвори системата си за резервиране за руски граждани от 13 април. Отказът от работа с руския пазар беше потвърден от имейли, които са изпратени до партньорите на RIU в Русия. Мотивите за това решение не се уточняват, но причината е ясна за всички- войната, която Русия започна срещу Украйна и последвалите санкции.

whatsapp image 2022 04 13 at 17 18 38 Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани

Компаниите в Русия се опасяват, че това е „първият знак“, който може да бъде последван от други хотелски вериги и са сигурни, че случилото се не може да бъде пренебрегнато. Представители на индустрията инициираха колективно писмо, в което по-специално наричат ​​решението на RIU расова дискриминация. Представители на Sletat.ru, Pax, Maldives Bonus, ICS Travel Group, Maldiviana, Pantheon, Art Tour, Resort Holiday и други са готови да подпишат документа.

Припомняме, че мрежата на RIU Hotels & Resorts е представена в 20 държави, включва 90 хотела, включително в Мексико, Доминиканската република, Обединените арабски емирства и Малдивите, които са популярни сред руснаците.

2022 04 13 17 40 32 1 Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани
Сайтът на RIU не функционира на територията на Руската Федерация

Ясно е, че това решение е политизирано. Разбира се, ще намерим алтернатива, но времето ще мине, всичко ще се успокои и хотелите ще трябва по някакъв начин да се върнат на руския пазар. Дълги години работихме с RIU, тяхната позиция беше възприета от нас като обида, тъй като партньорите не постъпват така”, коментира Любов Чучмаева, ръководител на маркетинговия отдел на една от топ туристическите компании в Русия- „Пакс“.

Припомняме, че голям брой големи западни корпорации обявиха оттеглянето си от Русия в светлината на инвазията на страната в Украйна, но какви решения взеха някои от най-известните и големи хотелиерски компании в света за осъществяването на бизнес в Русия? Hilton, Hyatt и Accor обявиха, че замразяват плановете си за развитие в най-голямата страна в света, съобщават в Skift.

Hilton и Hyatt обявиха, че в допълнение към замразяването на развитието на компаниите си в Русия, те спират всички инвестиции в страната. Hilton също затвори корпоративния си офис в Москва, докато Accor спира всички планирани отваряния на нови хотели в страната. Accor от своя страна продължава да работи в Русия в подкрепа на своите служители там и да предлага своите места за настаняване като подслон за членове на медиите и неправителствени организации.

Платформата за наемане на жилища Airbnb и онлайн туристическата агенция Booking Holdings също преустановиха работата си в Русия и съседен Беларус, като част от продължаващите санкции срещу Москва. Booking.com обяви спиране на сътрудничеството с руските места за настаняване и веднага всички руски места за настаняване бяха премахнати от резултатите в търсачката на платформата. Същото важи и за всички хотели и други обекти за настаняване в съюзника Беларус.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.