fbpx

Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани

Испанската хотелска верига RIU Hotels & Resorts, която е част от холдинга TUI Group, затвори системата си за резервиране за руски граждани от 13 април. Отказът от работа с руския пазар беше потвърден от имейли, които са изпратени до партньорите на RIU в Русия. Мотивите за това решение не се уточняват, но причината е ясна за всички- войната, която Русия започна срещу Украйна и последвалите санкции.

whatsapp image 2022 04 13 at 17 18 38 Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани

Компаниите в Русия се опасяват, че това е „първият знак“, който може да бъде последван от други хотелски вериги и са сигурни, че случилото се не може да бъде пренебрегнато. Представители на индустрията инициираха колективно писмо, в което по-специално наричат ​​решението на RIU расова дискриминация. Представители на Sletat.ru, Pax, Maldives Bonus, ICS Travel Group, Maldiviana, Pantheon, Art Tour, Resort Holiday и други са готови да подпишат документа.

Припомняме, че мрежата на RIU Hotels & Resorts е представена в 20 държави, включва 90 хотела, включително в Мексико, Доминиканската република, Обединените арабски емирства и Малдивите, които са популярни сред руснаците.

2022 04 13 17 40 32 1 Прецедент: RIU спря продажбите на своите хотели за руски граждани
Сайтът на RIU не функционира на територията на Руската Федерация

Ясно е, че това решение е политизирано. Разбира се, ще намерим алтернатива, но времето ще мине, всичко ще се успокои и хотелите ще трябва по някакъв начин да се върнат на руския пазар. Дълги години работихме с RIU, тяхната позиция беше възприета от нас като обида, тъй като партньорите не постъпват така”, коментира Любов Чучмаева, ръководител на маркетинговия отдел на една от топ туристическите компании в Русия- “Пакс”.

Припомняме, че голям брой големи западни корпорации обявиха оттеглянето си от Русия в светлината на инвазията на страната в Украйна, но какви решения взеха някои от най-известните и големи хотелиерски компании в света за осъществяването на бизнес в Русия? Hilton, Hyatt и Accor обявиха, че замразяват плановете си за развитие в най-голямата страна в света, съобщават в Skift.

Hilton и Hyatt обявиха, че в допълнение към замразяването на развитието на компаниите си в Русия, те спират всички инвестиции в страната. Hilton също затвори корпоративния си офис в Москва, докато Accor спира всички планирани отваряния на нови хотели в страната. Accor от своя страна продължава да работи в Русия в подкрепа на своите служители там и да предлага своите места за настаняване като подслон за членове на медиите и неправителствени организации.

Платформата за наемане на жилища Airbnb и онлайн туристическата агенция Booking Holdings също преустановиха работата си в Русия и съседен Беларус, като част от продължаващите санкции срещу Москва. Booking.com обяви спиране на сътрудничеството с руските места за настаняване и веднага всички руски места за настаняване бяха премахнати от резултатите в търсачката на платформата. Същото важи и за всички хотели и други обекти за настаняване в съюзника Беларус.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]