fbpx

Повечето страни не са готови да приемат руски туристи, според Федералната агенция по туризъм

Повечето чужди държави съобщават, че не са готови да приемат туристи от Русия през юни. Това каза в интервю шефът на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова.

Според нея сега се обмисля перспективата за възобновяване на туристическия трафик едва през втората половина на летния сезон. В същото време диалогът с чуждестранни колеги относно отварянето на границите все още е предварителен. „В контакт сме с нашите чуждестранни партньори. Става въпрос за възможност да започнат пътуванията или след средата на юли, или в началото на август“, заяви Зарина Догузова в ефира на националната руска телевизия НТВ.

868558099d04468a4afc3febdaeb4590 1 Повечето страни не са готови да приемат руски туристи, според Федералната агенция по туризъм
На снимката: Зарина Догузова, ръководител на Ростуризъм

Въпреки това страните все още не са готови да посочат конкретни дати за възстановяване на полетните програми между държавите. На официално ниво нито една държава не е потвърдила желанието си да приема почиващите от Русия.

Междувременно ръководителят на Федералната агенция по туризъм препоръча да се обърне внимание и на руските курорти. От 1 юли хотелите в Краснодарския край и Крим ще бъдат готови да приемат туристи.

Напомняме, че руските власти вече активно обмислят варианти за отваряне на границите на Руската федерация. Тази седмица министър-председателят Михаил Мишустин възложи на ръководителите на агенциите и службите по туризъм да му представят възможни варианти за възобновяване на полети между Русия и останалите страни. Според източници, първите разрешения за полети в чужбина авиокомпаниите могат да получат на 15 юли.

Източник: НТВ

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]