fbpx

Над 50% от туристическите дестинации в света са облекчили ограниченията за пътуване

Повечето дестинации по света (53%) вече са започнали да облекчават ограниченията за пътуване, наложени от пандемията COVID-19. Докато все пак доста страни остават предпазливи с развитието на пандемията, ново проучване на Световната организация по туризъм (UNWTO) потвърждава тенденцията към постепенно възобновяване на индустрията.

Проучване на UNWTO установи, че към 1 септември общо 115 дестинации (53% от всички дестинации в света) са облекчили ограниченията за пътуване, с 28 повече спрямо 19 юли. В две от дестинациите всички ограничения са премахнати, а по отношение на останалите 113 все още са в сила определени ограничителни мерки.

.Според органацията, дестинациите, които са премахнали ограниченията за пътуване, обикновено имат високо или много високо ниво на санитарна инфраструктура. Те също са склонни да имат относително ниски нива на инфекция с COVID-19, според проучване.

В развитите икономики 79% от туристическите дестинации вече са премахнали ограниченията. В развиващите се икономики само 47% от дестинациите са направили това. Беше отбелязано, че 64% от тези дестинации, които са облекчили ограниченията, имат висока или средна зависимост от авиацията като вид транспорт за туристите, пристигащи от чужбина.

Границите на 93 дестинации (43% от всички дестинации в света) все още са напълно затворени за туризъм, от които 27 са напълно затворени за поне 30 седмици.

Повече от половината от всички дестинации с граници, напълно затворени за туризъм, са сред най-уязвимите страни в света. Те включват 10 малки островни развиващи се държави, една слабо развита държава и три развиващи се страни без излаз на море. Повече от половината дестинации, които все още имат най-строгите ограничения, също разчитат в голяма степен на авиацията: поне 70% от туристите в тези страни пристигат по въздух.

Източник: UNWTO

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]