fbpx

Потвърдено: TUI преустановяват договорите си с част от хотелите

По-рано днес ви споделихме информация преди всички останали медии, че TUI се канят да преустановят гарантираните си договори с множество хотели от цял свят. Това вече е факт, потвърден от Financial Times – една от най-реномираните световни медии. Можете да видите предходната ни статия тук.

TUI, най-големият туроператор в света, замразява плащанията и преустановява договорите си с част от хотелите, с които работи, тъй като не успява да се справи с огромния срив на туризма в глобален мащаб, предизвикан от коронавируса.

“В близък контакт сме с нашите хотели партньори по целия свят, като заедно преглежедаме опции за управление на капацитета, за да ограничим щетите за TUI и за нашите партньори”,
казва компанията.

TUI също заяви, че замразява наемането наемането на персонал и ще намали работните часове.

По-възрастна клиентска база на компанията, заедно с обвързаността й със страдащата круйзна индустрия, правят TUI изключително уязвима към ефекта от мерките за ограничаване на епидемията от COVID-19, която в момента е разпростанена в 114 страни.

Акциите на компанията са в състояние на свободно падане, като само през изминалия ден цената им спадна с около 18%. За през последния един месец цената е спаднала с близо 60%. Други финансови фактори като цената на финансовия им дълг, както и балансът на компанията, обтягат ситуацията допълнително.

tui Потвърдено: TUI преустановяват договорите си с част от хотелите

За момента информацията е ограничена, но се стараем да ви държим в течение на ситуацията. Именно затова днес ви споделихме информацията преди всички останали, и то първо на членовете на нашата група – 21Hoteliers Bulgaria. Ако искате да научавате първи за всички важни новини по темата, и за всички останали теми в туризма и иновациите, можете да се присъедините към нас още сега.

Статията на Financial Times можете да прочетете тук.

Коментар от екипа, 23:59: Драги читатели, решихме да заменим думите ‘анулира’ и ‘прекратява’ с преустановява, тъй като за момента не се знае дали мярката ще бъде окончателна или временна, а ние не бихме искали да внасяме излишно объркване. Financial Times използват думата “suspend” която в български превод означава ‘преустановява, прекратява’. Както винаги, ще ви информираме при първа възможност за развитието на темата.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]