fbpx

Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

Една от големите технологични компании, които правят проучвания в сферата на хотелиерството и туризма Koddi, публикуваха данни от последното си изследване, как се променя търсенето на почивки и хотели в Европа през последните седмици, както вътрешно, така и международно търсене. Представяме ви анализа на Koddi.com.

За първи път, откакто започна блокирането на страни и граници в цяла Европа, започваме да наблюдаваме увеличаване на търсенето на хотели, което показва, че пазарите навлизат във фаза на възстановяване.

Тъй като държавите по света постепенно облекчават своите ограничения и карантинни указания, по-задълбочено ще разгледаме петте най-големи туристически пазара в Европа: Германия, Италия, Франция, Испания и Великобритания. Наблюдението на тези страни ще ни даде по-добър поглед върху цялостното възстановяване на пазара.

Германия: Германия позволи на малките предприятия да възобновят дейността си на 20 април, стига клиентите да поддържат препоръчителната мярка за социално дистанциране. Германия започна откриването на училищата на 4 май. Въпреки това правителството удължи забраната за международни пътувания поне до 15 юни.

Италия: От 4 май, хората в Италия вече имат право отново да напускат домовете си, за да се разхождат и да посещават роднини. Освен това на ресторантите ще бъде разрешено да се отворят отново за takeaway (доставка до дома), а някои магазини вече могат да възобновят дейността си. Италия позволи на някои отрасли да подбновят работа в края на април, включително бизнеси свързани с ИТ.

Франция: Докато Франция започна да облекчава мерките си за блокиране на училищата и бизнеса на 11 май, правителството обяви, че извънредното положение, наложено в края на март, ще бъде удължено с още два месеца, до 24 юли. Онези, които пътуват във Франция извън континентална Европа, могат да бъдат подложени на двуседмична карантина, но подробности все още не са обявени.

Испания: Испания е насочена към постепенното си отваряне в средата на май. Извънредното положение на страната вече изтече на 9 май и не е подновено. Докато някои служители вече започват да се връщат на работа, мерките, ограничаващи движението, все още са в сила и децата се допускат навън за ограничено време всеки ден.

Великобритания: Тъй като смъртните случаи на Обединеното кралство сега са над тези в Италия, правителството не е обявило официална дата за прекратяване на карантината. Премиерът Борис Джонсън обяви преди няколко дни, че туристи, които се връщат от почивка и посетители на Великобритания, ще трябва да бъдат в задължителна 14-дневна изолация.

rc 158890423595 405 1 Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

През седмицата от 27 април до 3 май има увеличение от + 9.36% в търсенето на хотели спрямо 20-26 април. Ето допълнителна разбивка по държави: Германия + 15,43% Обединеното кралство + 13,73% Франция + 4,99% Италия + 3,48% Испания + 1,16%

rc 158890427174 405 Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

Всички търсения на вътрешните пазари нарастват от седмица на седмица за всяка държава (сравнявайки 27 април – 3 май и 20-26 април), като Германия и Великобритания показват най-положителните резултати. Докато страните бавно отварят магазини и изпращат ученици обратно на училище, по-строгите мерки на границите продължават да съществуват. Като цяло наблюдаваме по-нисък темп на растеж на международни търсения спрямо вътрешни. Оттук се оформя и мнението, че през 2020 година вътрешния туризъм на страните ще е значително по-развит, отколкото международния. Много държави вече се ориентираха с рекламни кампании, които насърчават хората да изберат страната си за почивка.

rc 158890432292 405 Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

Търсенията за почивка last minute, както и 2-7-дневния прозорец за резервиране се увеличиха през седмицата на 26 април, заедно с 8-30-дневния прозорец за резервации. Тъй като хотелите отварят вратите си отново, очаква се да видим увеличение на търсенето за вътрешен туризъм през следващите няколко седмици, особено за пазари като Германия и Испания, които облекчават ограниченията през първите две седмици на месец май.

rc 158890439648 405 1 Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

По-малките пазари

При Австрия, Белгия, Холандия и Швеция също се наблюдава обещаващо увеличение на търсенето. Швеция е интересен случай, тъй като не наложи карантина, насърчавайки хората да се дистанцират социално, а не да го налагат. Училищата все още са отворени, както и магазините и ресторанти.

rc 158890444285 405 Последни тенденции в търсенето на хотели в Европа

Пет от най-големите пазари, с изключение на Великобритания, ще започнат да облекчават ограниченията от средата на май нататък. С наближаването на тези дати Koddi ще наблюдава промените в търсенето, докато фазите на възстановяване се разгърнат в цяла Европа. Koddi ще публикува допълнителна информация в следващите седмици, като ще начертае промени в поведението на потребителите в отговор на вируса, какво можем да очакваме от повишаване на вътрешното и регионалното търсене, както и потенциалното въздействие на втора вълна на Covid-19.

Източник: Koddi

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.