fbpx

Португалия продължава агресивна реклама като най-безопасна дестинация в Европа

Португалия е разработила нова застраховка за пътуване, която отчита всички рискове, свързани с Covid-19. Покритието й се разпростира върху цялата страна, включително Азорските острови и Мадейра.

В допълнение към обичайните обезщетения за пътуване, този продукт включва покритие за всички медицински, фармацевтични и болнични разходи, които могат да възникнат в резултат на лечение от коронавирус. Освен това туристите могат да бъдат спокойни, че ще се покрият всички неудобства като удължен престой в хотели и отмяна на пътуването. Туристите могат да закупят застраховката самостоятелно, като цената зависи от броя дни, в които остават в страната. Най-евтината застраховка за период до 10 дни струва 37 евро.

Новата застраховка е само част от програма, насочена към подобряване на имиджа на Португалия като безопасна дестинация за пътуващите. Също така в страната маркировката за безопасност Clean & Safe вече се използва за места, работещи в областта на туризма и хотелиерството. Освен това е актуализиран здравният паспорт, който дава достъп на туристите до няколко частни болнични мрежи в страната. Регистрирайки се на уебсайта на PortugalHealthPassport, пътуващите могат да направят тест за Covid-19.

„Чрез подобни инициативи и проекти Португалия укрепва позицията си на безопасна дестинация, която гарантира всички необходими санитарни условия, за да се насладите на уникално пътуване,“ коментират от Министерството на туризма в Португалия.

„За да стимулират възобновяването на туристическите дейности, туристическите екипи на Португалия на 25 стратегически пазара също засилиха работата си с авиокомпании, туроператори, преса и потребители“.

Припомняме, че Министерството на туризма в Португалия започна сертификационна програма “Clean and Sate” още през месец април, за да възстанови доверието в туристическия сектор и да отличи туристическите дейности, които са в съответствие с изискванията за хигиена и почистване, предотвратяване и контрол на COVID-19 и други възможни инфекции. Това валидиране е безплатно и е валидно за една година.

Източник: www.themayor.eu

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.