fbpx

Португалия продължава агресивна реклама като най-безопасна дестинация в Европа

Португалия е разработила нова застраховка за пътуване, която отчита всички рискове, свързани с Covid-19. Покритието й се разпростира върху цялата страна, включително Азорските острови и Мадейра.

В допълнение към обичайните обезщетения за пътуване, този продукт включва покритие за всички медицински, фармацевтични и болнични разходи, които могат да възникнат в резултат на лечение от коронавирус. Освен това туристите могат да бъдат спокойни, че ще се покрият всички неудобства като удължен престой в хотели и отмяна на пътуването. Туристите могат да закупят застраховката самостоятелно, като цената зависи от броя дни, в които остават в страната. Най-евтината застраховка за период до 10 дни струва 37 евро.

Новата застраховка е само част от програма, насочена към подобряване на имиджа на Португалия като безопасна дестинация за пътуващите. Също така в страната маркировката за безопасност Clean & Safe вече се използва за места, работещи в областта на туризма и хотелиерството. Освен това е актуализиран здравният паспорт, който дава достъп на туристите до няколко частни болнични мрежи в страната. Регистрирайки се на уебсайта на PortugalHealthPassport, пътуващите могат да направят тест за Covid-19.

„Чрез подобни инициативи и проекти Португалия укрепва позицията си на безопасна дестинация, която гарантира всички необходими санитарни условия, за да се насладите на уникално пътуване,“ коментират от Министерството на туризма в Португалия.

„За да стимулират възобновяването на туристическите дейности, туристическите екипи на Португалия на 25 стратегически пазара също засилиха работата си с авиокомпании, туроператори, преса и потребители“.

Припомняме, че Министерството на туризма в Португалия започна сертификационна програма “Clean and Sate” още през месец април, за да възстанови доверието в туристическия сектор и да отличи туристическите дейности, които са в съответствие с изискванията за хигиена и почистване, предотвратяване и контрол на COVID-19 и други възможни инфекции. Това валидиране е безплатно и е валидно за една година.

Източник: www.themayor.eu

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]