fbpx

Пореден удар: Jet2 анулира всички полети и почивки до края на юни

Jet2 отмени всички полети и почивки до 23 юни поради “липсата на яснота” от правителството относно това кога британците ще могат да пътуват отново. Новината е от преди броени минути и вече бе публикувана в множество британски медии, които цитират изявления на изпълнителния директор, Стив Хипи. Съобщението идва, след като министрите на Великобритания обявиха нова “светофарна система” за международни пътувания, която трябва да влезе в сила на 17 май.

В изявление главният изпълнителен директор на компанията, Стив Хипи заяви: „Опитваме се да управляваме бизнес, за да можем да отвеждаме клиенти на мечтата от тях почивка, но имаме нужда от правителството да ни предостави яснота, за да постигнем това.“

171277979 10158199074955098 3229650530613891730 n 1 Пореден удар: Jet2 анулира всички полети и почивки до края на юни

„След няколко седмици, проучвайки как да рестартираме международните пътувания, със значителна помощ и принос от индустрията, липсват каквито и да било строги подробности за това как да се върнат международните пътувания. Всъщност рамката е почти същата като преди шест месеца.”, продължава Хипи, с ясна критика към правителството на Великобритания.

„След публикуването на съобщението от правителството, ние все още не знаем кога можем да започнем да летим, къде можем да летим и разходите за тестване. Вместо да отговаря на въпроси, правителството оставя всички с още повече въпроси и неяснота.“

Новината идва след като преди месец британският нискотарифен превозвач Jet2 заяви, че се забелязва „драматичен и продължителен скок на резервациите“. Компанията добави, че резервациите продължават да нарастват за много южни дестинации, включително континентална Испания, Канарски острови, Балеарски острови, Португалия, Гърция, Кипър и Турция, със значително увеличение от юли нататък.

Групата има общо 56 „горещи точки и градски дестинации за почивка“, които се продават през лятото на 2021 г., а също така наскоро стартира своята програма през лятото на 2022 г. с 339 маршрута от десетте си бази в Обединеното кралство.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]