fbpx

Основателят на Alltours: Преминаваме през кризата без държавна помощ

Германският бизнесмен Вили Верхувен има за цел да изведе Alltours от кризата Covid-19, без да се налага да призовава за финансова подкрепа от държавата.

“Преминаваме през диви времена”, каза основателят на четвъртия по големина немски туроператор, докато преразглеждаше позицията на компанията след драматичните последните няколко месеца. До февруари всичко изглеждаше добре с увеличение на приходите от 22%, но блокирането засегна силно туроператора, както и повечето туристически компании.

Въпреки това, Верхувен вярва, че Alltours е най-добре позиционираният туроператор в Европа в момента по отношение на финансите. “Ние сме единственият голям туроператор, който не се нуждае от държавна подкрепа”, обясни той.

През 2019 г. туроператорът имаше около 1,7 милиона клиенти и генерира приходи от 1,45 милиарда евро, според годишното досие на германските туроператори. Той също така увеличи печалбите с 15% миналата година. Освен това Alltours има висок коефициент на собствения капитал от 60% след много години на реинвестиране на печалби и не е необходимо да изплаща дългове.

Поради тези причини Верхувен е убеден, че неговата компания “ще излезе много по-силна от кризата”. Групата обаче интензивно преглежда разходите си, включително в централния офис в Дюселдорф. Но собственикът на компанията обеща: “Няма да съкращаваме персонал.”

Alltours често тръгва по свой път и се разграничава от решенията на останалите големи туроператори. Например, по-рано тази година туроператорът отхвърли схемата за ваучери за анулирани почивки, която беше договорена от Немската туристическа асоциация (DRV) с правителството. Вместо това възстановява на клиентите си сумите по анулираните им резервации.

“Първите плащания направихме още в началото на април”, каза Верхувен. Това означава, че клиентите, които са резервирали великденските ваканции, са си върнали парите веднага.

Alltours е традиционно силен в Испания и Гърция, където групата притежава и оперира 34 хотела Allsun на Майорка, Канарите и Крит. „Дестинациите вървят добре в момента и ще се развият добре това лято, а също и през следващата година“, прогнозира той.

Но много други дестинации все още чакат завръщане и Верхувен е песимист по отношение на перспективите за Египет и Тунис, както и за дестинациите на дълги разстояния. За разлика от това, шефът на Alltours е по-оптимист по отношение на дестинациите за самостоятелно шофиране в Европа и вярва, че туристическите агенти трябва да ги популяризират по-силно.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]