fbpx

Основателят на Airbnb говори за основните тенденции в туристическа индустрия

Брайън Чески, главен изпълнителен директор и основател на Airbnb, говори за основните тенденции в пътуванията. Всъщност това е първото голямо интервю с основателя на най-популярната платформа за краткосрочни наеми след невероятно успешното излизане на фондовата борса, по време на което капитализацията на компанията надхвърли 100 милиарда долара.

„Мисля, че туристическата индустрия никога няма да се върне към това, което е била преди пандемията, но това не означава, че пътуването няма да се върне“, каза Брайън Чески. По негово мнение, ако до пандемията най-голям процент са били бизнес пътуванията, сега има промяна и в основата ще бъдат пътуванията в свободно време- летни почивки, ваканции и екскурзии.

В същото време командировките в класическия смисъл, когато човек се качва на самолет, за да отиде на бизнес среща, са все по-редки. „Докато компаниите се опитват да работят отдалечено, ще се появи нов вид бизнес пътувания. Когато хората работят дистанционно, но на всяко тримесечие се връщат в централата си по работа за няколко седмици“, добави Чески. Основателят на Airbnb назова и друга тенденция -“град навсякъде”, когато хората отиват не в най-популярните дестинации, а избират по-малко известни.

Проучването на клиентите на AIrbnb установи, че 54% от потребителите планират да пътуват или вече планират пътуването си през 2021 г., но искат да видят приятели и семейство и искат „смислен, по-човешки, по-автентичен и по-малко синтетичен начин на пътуване“.

Те ще продължават да посещават забележителности, но не в такъв обем. Истинска човешка връзка, която е така необходима, е това, което всички ние чувстваме“, признава Брайън Чески.

Последната и най-важна тенденция се отнася до преразпределението на пътуванията. Най-яркият пример е постепенното размиване на туристическите и жилищните райони в големите градове. Тук ролята на услугите за краткосрочно отдаване под наем е достатъчно ясна, но Чески, ясно предупреждавайки за опасностите от свръхтуризма преди пандемията, отбеляза, че Airbnb „дава на общностите точно толкова туристи, колкото са им необходими“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]