fbpx

Оптимизъм: Директора на TUI посочи България като сигурна дестинация след Covid

Изпълнителният директор на TUI GROUP Фридрих Юсен призова държавите-членки на ЕС да разработят „пътна карта за пътуване“, за да се гарантира, че почивките все още са възможни през тази година.

Юсен заяви, че правителствата трябва да осигурят „ясна перспектива“ за туризма в Европа и каза, че пътната карта ще помогне за отваряне на пътуванията към страни, постигнали добър напредък в битката срещу Covid-19. Той посочи дестинации, включително Гърция, България, Кипър, Португалия и Балеарските острови като възможности за предстоящи пътувания.

Изпълнителният директор на най-големия туроператор в света каза, че почивките у дома не трябва да са единствената възможност за европейците, като същевременно подчерта, че резервациите за 2021 г. в момента са на “благоприятно ниво”.

Юсен каза: „И в Германия, и в Европа пътуванията и почивките имат голямо значение за хората. Трафикът на нашите уебсайтове за резервации е с 90% ръст в сравнение с предходната година, въпреки че пътуванията в момента не са възможни. Резервациите за 2021 г. също до момента са на добро ниво. Сега главната цел е да излезем стабилни от кризата. Туризмът в Европа се нуждае от ясна перспектива. ЕС и държавите-членки трябва да разработят пътна карта за пътувания в Европа и да направят ваканциите възможни през 2020 г.”

„Това включва отварянето на туризма и възстановявания на полетите до страни и региони на Европа, които постигнаха добър напредък и активно насърчават завръщането на летовниците, като Гърция, Кипър, Португалия, Балеарските острови, Австрия или България. Почивките у дома са вариант, но не трябва да са единственият за Европа и европейците. ”

Неговите коментари дойдоха, когато TUI Китай обяви, че възобновява бизнес операциите и предлага екскурзии на почиващите в Китай, три месеца след спирането като туристическата индустрия спря. TUI Китай предлага кратки пътувания до планини и китайски плажни курорти под продукт, наречен Tui Selection. Юсен добави: „Нашите офиси в Пекин и Шанхай също функционираха по време на кризата, но ваканциите не можеха да се продадат. Сега виждаме ясно ръста в търсенето на ваканционни пътувания. TUI Китай постепенно ще увеличи обхвата си от предложения през следващите няколко седмици.”

Източник: TravelWeekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]