fbpx

Оптимистично: TUI договори заем от 1,8 млрд. евро с германското правителство

TUI получи одобрението на германското правителство за мостов заем от 1,8 милиарда евро от банката KfW. Средствата на германската държавна банка за развитие трябва да бъдат използвани за увеличаване на съществуващата кредитна линия на TUI с нейните банки в размер на 1,75 милиарда евро. Едно от условията на заема е TUI да се откаже от изплащането на дивиденти за срока на мостовия заем. Това би предоставило на TUI достъп до финансови ресурси и кредитни линии на обща стойност 3,1 милиарда евро към настоящия момент.

Фриц Юсен, изпълнителен директор на TUI Group: „Ангажиментът за заема от KfW е важна първа стъпка за TUI успешно да преодолее настоящата изключителна ситуация. Благодарим на германското федерално правителство, германския парламент, правителството на Долна Саксония и KfW. Те са действали бързо и ориентирано към решение в интерес на нашите клиенти, служители и компанията.“

TUI бяха решили да кандидатстват за кредит , за да ограничат безпрецедентните ефекти от пандемията Covid-19, докато нормалните бизнес операции не могат да бъдат възобновени. След ограниченията за пътуване и предупрежденията за пътуване от почти всички страни, групата реши да спре туристическите оферти в средата на март, включително пакетни турове, круизи и хотелски операции, до по-нататъшно нареждане.

Юсен добави: „TUI е много здрава компания. Бяхме икономически успешни преди кризата и ще бъдем отново след кризата. Нашият бизнес модел е непокътнат и имаме над 21 милиона лоялни клиенти. В момента обаче сме изправени пред безпрецедентни международни ограничения за пътуване. В резултат на това ние сме временно компания без продукт и без приходи. Тази ситуация трябва да бъде преодоляна.”

През изминалата финансова година TUI Group генерира оборот от около 19 милиарда евро и оперативни резултати от 893 милиона евро, включително с разходите от близо 300 милиона евро за забрана самолетите  Boeing 737 MAX да летят.

Източник: Breakingnewstravel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]