fbpx

Оптимистични прогнози от Lastminute.com за предстоящия сезон

Компанията майка на онлайн туристическа агенция Lastminute.com вярва, че търсенето на пътуване в рамките на европейския й бизнес може да започне да се възстановява от май месец. Подобно на повечето компании, ориентирани към туризма, LM Holding отбелязва значителен спад на търсенето през 2020 г. до този момент. Това се ускори през последните няколко седмици, тъй като европейските държави въведоха мерки за опит за овладяване на огнището на коронавирус.

15 768x432 1 Оптимистични прогнози от Lastminute.com за предстоящия сезон

Но след като от lastminute.com анализираха какво се е случило в Китай, групата смята, че спада на търсенето трябва да продължи само няколко месеца.

„Очакваме хората да започнат отново да резервират ваканции през май, юни, за да достигнат нормално ниво през юли и август“, каза Марко Коррадино, изпълнителен директор на Lastminute.com, при среща с анализатори в четвъртък. Като онлайн бизнес, Коррадино също очаква компанията да се възползва от факта, че повечето хора ще останат у дома през следващите месеци.

16 768x432 1 Оптимистични прогнози от Lastminute.com за предстоящия сезон

„Като чист дигитален проект ще бъдем в по-добра позиция от традиционните туристически агенции, тъй като по-голямата част от хората ще планират и правят резервации си онлайн, защото по принцип те са вкъщи“, каза той. Разбира се, този оптимизъм разчита на хотели и авиокомпании, които все още са наоколо, за да се възползват от всяко възобновяване на търсенето – нещо, което в момента е далеч от гарантираното.

Компанията очаква да получи известна подкрепа по отношение на разходите за труд от различни страни, но в същото време се стреми да намали работното време. За разлика от някои туристически компании с високи фиксирани разходи, в LM Holding те са предимно променливи, което му дава известна гъвкавост във време на криза.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]