fbpx

ООН: Международният туризъм ще се завърна едва в края на 2021 година

ООН прогнозира, че възстановяването на международния туризъм няма да се случи преди третото тримесечие на 2021 г., цитирайки ограничения за пътуване, свързани с пандемията на коронавируса. А някои експерти от Световната туристическа организация на ООН не смятат, че възстановяването ще настъпи до 2022 г.

В изявление от тази седмица комисията заяви, че ограниченията за пътуване и затварянето на граници са основната пречка, заедно с бавното ограничаване на коронавируса и ниското доверие на пътниците. Слабите икономически условия и липсата на координиран отговор на пандемията са допълнителни фактори, които тежат върху международните пътувания, заяви комисията.

Според данните от университета Джон Хопкинс случаите на коронавирус са се увеличили в целия свят. Съединените щати водят по потвърдени случаи с 8,7 милиона, но Индия и Бразилия не изостават, съответно със 7,9 милиона и 5,4 милиона. Русия, Франция, Испания и Аржентина са регистрирали над 1 милион случая, а Обединеното кралство е близо 1 милион.

Въпреки че служителите в областта на общественото здравеопазване заявиха, че ваксината може да бъде одобрена до края на годината, може да отнеме няколко месеца, докато се произведат и разпределят достатъчно дози сред населението, заяви в интервюта най-добрият американски експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи. ООН прогнозира кумулативен спад в международните пътувания през тази година от 70%. През юли и август, обикновено двата най-натоварени месеца от годината за международни пътувания, пристигащите намаляват съответно с 81% и 79%.

Това струва на сектора 730 милиарда долара загуби, осем пъти повече, отколкото е претърпял през Голямата рецесия преди повече от десетилетие.

„Този ​​безпрецедентен спад има драматични социални и икономически последици и излага милиони работни места и предприятия на риск“, каза генералният секретар на Световната организация за пътувания към ООН Зураб Пололикашвили. „Това подчертава спешната необходимост от безопасно рестартиране на туризма, по своевременен и координиран начин.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.