fbpx

ООН: Международният туризъм ще се завърна едва в края на 2021 година

ООН прогнозира, че възстановяването на международния туризъм няма да се случи преди третото тримесечие на 2021 г., цитирайки ограничения за пътуване, свързани с пандемията на коронавируса. А някои експерти от Световната туристическа организация на ООН не смятат, че възстановяването ще настъпи до 2022 г.

В изявление от тази седмица комисията заяви, че ограниченията за пътуване и затварянето на граници са основната пречка, заедно с бавното ограничаване на коронавируса и ниското доверие на пътниците. Слабите икономически условия и липсата на координиран отговор на пандемията са допълнителни фактори, които тежат върху международните пътувания, заяви комисията.

Според данните от университета Джон Хопкинс случаите на коронавирус са се увеличили в целия свят. Съединените щати водят по потвърдени случаи с 8,7 милиона, но Индия и Бразилия не изостават, съответно със 7,9 милиона и 5,4 милиона. Русия, Франция, Испания и Аржентина са регистрирали над 1 милион случая, а Обединеното кралство е близо 1 милион.

Въпреки че служителите в областта на общественото здравеопазване заявиха, че ваксината може да бъде одобрена до края на годината, може да отнеме няколко месеца, докато се произведат и разпределят достатъчно дози сред населението, заяви в интервюта най-добрият американски експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи. ООН прогнозира кумулативен спад в международните пътувания през тази година от 70%. През юли и август, обикновено двата най-натоварени месеца от годината за международни пътувания, пристигащите намаляват съответно с 81% и 79%.

Това струва на сектора 730 милиарда долара загуби, осем пъти повече, отколкото е претърпял през Голямата рецесия преди повече от десетилетие.

„Този ​​безпрецедентен спад има драматични социални и икономически последици и излага милиони работни места и предприятия на риск”, каза генералният секретар на Световната организация за пътувания към ООН Зураб Пололикашвили. “Това подчертава спешната необходимост от безопасно рестартиране на туризма, по своевременен и координиран начин.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]