fbpx

Огромен удар по света на хотелиерството: Почина директорът на Mariott International

Днес световната туристическа индустрия и хотелиерския бизнес загубиха един от своите емблематични лидри. Арне Сьоренсън, който превърна Marriott International в най-голямата верига хотели в света, след като придоби Starwood Hotels & Resorts в сделка за 13 милиарда долара през 2016 г., почина по-рано днес. Той беше на 62 години и се подлагаше дълго време на лечение на рак на панкреаса.

Сьоренсън, третият изпълнителен директор в историята на Marriott и първият извън семейството на основателите. Американецът разшири присъствието на Marriott в цял свят под десетки марки, включително W Hotels, Ritz-Carlton, Courtyard и Sheraton. През изминалата година той трябваше да води бизнеса през пандемията Covid, която доведе до застой на повечето световни и вътрешни пътувания.

Арне Сьоренсън ще остане в историята като един от най-магнетичните директори и лидери в хотелиерския и изобщо световния бизнес. През годините той е бил вдъхновение на голяма част от работещите в индустрията и пример за отдаденост и невероятно добър баланс между професионалния и личния живот.

„Арне беше изключителен изпълнителен директор, но освен това той беше изключително човешко същество“, каза Дж. Мариот младши, изпълнителен председател и председател на борда. „Арне обичаше всеки аспект от този бизнес и се наслаждаваше на времето, прекарано в обиколки на нашите хотели и срещи с партньори по света. Той имаше необичайна способност да предвижда накъде е насочена индустрията на хотелиерството и да позиционира Marriott за растеж. Но ролите, на които той се наслаждаваше най-много, бяха като съпруг, баща, брат и приятел. От името на Управителния съвет и стотиците хиляди сътрудници на Marriott по целия свят, ние изказваме сърдечните си съболезнования на съпругата и четирите деца на Арне. Арне ще ни липсва дълбоко.“

Най-голямата хотелска верига в света обяви през май 2019 г., че Сьоренсън е диагностициран с рак на панкреаса. По-рано този месец те споделиха новината, че изпълнителният директор временно ще намали работния си график, за да се приспособи към по-сериозно лечение.

Поклон пред паметта на един невероятен професионалист, лидер и човек!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]