fbpx

Огромен удар по света на хотелиерството: Почина директорът на Mariott International

Днес световната туристическа индустрия и хотелиерския бизнес загубиха един от своите емблематични лидри. Арне Сьоренсън, който превърна Marriott International в най-голямата верига хотели в света, след като придоби Starwood Hotels & Resorts в сделка за 13 милиарда долара през 2016 г., почина по-рано днес. Той беше на 62 години и се подлагаше дълго време на лечение на рак на панкреаса.

Сьоренсън, третият изпълнителен директор в историята на Marriott и първият извън семейството на основателите. Американецът разшири присъствието на Marriott в цял свят под десетки марки, включително W Hotels, Ritz-Carlton, Courtyard и Sheraton. През изминалата година той трябваше да води бизнеса през пандемията Covid, която доведе до застой на повечето световни и вътрешни пътувания.

Арне Сьоренсън ще остане в историята като един от най-магнетичните директори и лидери в хотелиерския и изобщо световния бизнес. През годините той е бил вдъхновение на голяма част от работещите в индустрията и пример за отдаденост и невероятно добър баланс между професионалния и личния живот.

„Арне беше изключителен изпълнителен директор, но освен това той беше изключително човешко същество“, каза Дж. Мариот младши, изпълнителен председател и председател на борда. „Арне обичаше всеки аспект от този бизнес и се наслаждаваше на времето, прекарано в обиколки на нашите хотели и срещи с партньори по света. Той имаше необичайна способност да предвижда накъде е насочена индустрията на хотелиерството и да позиционира Marriott за растеж. Но ролите, на които той се наслаждаваше най-много, бяха като съпруг, баща, брат и приятел. От името на Управителния съвет и стотиците хиляди сътрудници на Marriott по целия свят, ние изказваме сърдечните си съболезнования на съпругата и четирите деца на Арне. Арне ще ни липсва дълбоко.“

Най-голямата хотелска верига в света обяви през май 2019 г., че Сьоренсън е диагностициран с рак на панкреаса. По-рано този месец те споделиха новината, че изпълнителният директор временно ще намали работния си график, за да се приспособи към по-сериозно лечение.

Поклон пред паметта на един невероятен професионалист, лидер и човек!

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.