fbpx

Гръцки хотели планират да приключат сезона предсрочно

Гърция въведе редица нови ограничения за туризма и туристическата индустрия поради увеличаването на броя на случаите на коронавирус.

По-специално, на гръцките острови, популярни сред туристите, беше въведена забрана за работа на ресторанти и барове през нощта (от полунощ до 7 часа сутринта). Ограниченията ще се прилагат от 11 до 23 август на островите Миконос, Санторини, Корфу, Родос, Крит, Парос, Антипарос, Кос и Закинтос. Същите мерки очакват градовете Солун, Лариса, Волос и Катерини, както и на полуостров Халкидики и в региона на Източна Македония. Освен това тържествата и мероприятията, при които няма място за сядане и е невъзможно да се спазва разстояние, са забранени в цялата страна, а сватбите са ограничени до 50 гости.

Успоредно с това гръцкото правителство обяви по-строги ограничения за влизане в страната от редица страни от ЕС и на Балканите. От 17 август пътниците, влизащи в страната от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, са длъжни да представят отрицателен резултат от COVID-19 тест, получен не по-рано от три дни преди пристигането. Същото важи и за сухопътната граница с България. От 16 август не повече от 750 души на ден ще могат да преминат границата с Албания.

В същото време генералният директор на Тез Тур Гърция Димитрис Харитидис отбеляза, че има някои отстъпки – например натоварването на кораби е повишено от 50 на 80%. Повечето от мерките за туристическата индустрия обаче са по-скоро с отрицателно влияние. Основното ограничение, което не позволява на хотелиерите да печелят пари, са затворените граници с редица държави.

„Отпуснахме се и свикнахме с факта, че дълго време броят на случаите намаляваше. Сега мнозина смятат, че втората вълна на коронавирус е неизбежна и тя вече започва. В момента туристите идват при нас от повечето страни от ЕС, но засега само Англия, Германия и балтийските страни са добри в пълненето на самолети. Тези страни, от които сега ще се изисква справка за туристите, както се очакваше, започнаха да намаляват полетните програми.”, коментира Харитидис.

“И ако големите хотели се продават добре поради факта, че могат да си позволят големи отстъпки, тогава малките места за настаняване не могат да се конкурират с тях, защото това е нерентабилно. В резултат на това редица хотели ще приключат сезона предсрочно, ако нови дестинации не се отворят до края на август. Някой вече обявиха, че ще спрат да приемат гости от 15 септември”, завърши директора на Тез Тур Гърция.

Източник: keeptalkinggreece.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]