fbpx

Новият шеф на TUI Германия разтърси продуктовото управление на компанията

Стефан Баумерт, новият главен изпълнителен директор на TUI Германия, реорганизира управленските отговорности, включително за европейските продукти и ще търси по-добри отношения с туристическите агенции в Германия, съобщават от fvw.

Дългогодишният мениджър, който е в TUI повече от две десетилетия, откакто е започнал кариерата си там през 1999 г., пое поста изпълнителен директор за Централна Европа (Германия, Австрия, Швейцария, Полша) от Марек Андришак на 1 октомври. Въпреки това той ще запази предишната си роля като ръководител на туризма, като по този начин ще се оптимизира висшия мениджърски екип до само трима души. Другите двама са директорът по продажбите и маркетинга Хуберт Клуске и Сузане Гауглиц (HR/финанси).

Освен това, Баумерт поема управлението на продуктите в цяла Европа в допълнение към отговорностите си за Германия и Централна Европа.Четирите основни продуктови области ще бъдат оглавявани от Патрик Хогреф за Източното Средиземноморие, Марк Хол за Западното Средиземноморие, Роб Остендорп за пътувания на дълги разстояния и Никол Сохнри за градски и индивидуални почивки. В Германия Щефен Бьонке, ръководител на луксозната марка Airtours, ще отговаря и за местното продуктово управление на Sun & Beach, което ще определя специфичните изисквания на местния пазар за международния екип за управление на продукти.

Баумерт подчерта, че по-силният европейски фокус за управление на продуктите има много смисъл и голямо значение. „Продуктите на индивидуалните пазари като Riu, TUI Blue и важни хотелски партньори, вече се припокриват с около 70%“, обясни той. В същото време обаче напълно хармонизираните продукти нямат смисъл поради различни изисквания на местните пазари, например с категориите хотели и различните сезони на пътуване. Например апартаментите с възможност за самостоятелно приготвяне на храна са много по-важни за холандския пазар, отколкото за немските клиенти.

Друг голям приоритет за новия шеф на TUI Германия е да подобри отношенията на лидера на пазара с туристическите агенции, които продължават да продават по-голямата част от почивките. „Туристическите агенти са и остават най-важният ни канал за продажби. Искам да спечеля доверието им“, заяви той.

Тази връзка пострада от фокуса върху онлайн продажбите през последните няколко години и преди всичко от лошото обслужване на туристическите агенции, особено при запитвания по телефона, по време на Covid кризата.

Баумерт не обвинява предшественика си Марек Андришак за тази тенденция. “Бях част от ръководството. Не искахме да поемаме никакви финансови рискове и бяхме много внимателни с ресурсите. Но високите нужди от услуги бяха изненада”, призна той.

“Поради чести промени в резервациите по време на кризата телефонните разговори продължиха два пъти по-дълго от обикновено. Ние увеличаваме допълнително броя на обслужващия персонал“.

Независимо от това, TUI ще продължи да укрепва онлайн продажбите си чрез TUI.com. Баумерт обясни: „Не искаме да сме зависими от други OTA. Благодарение на собствения си портал делът на TUI от продажбите през големите онлайн портали е по-нисък, отколкото при конкурентите”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]