fbpx

Новият изпълнителен директор на Expedia: Covid-19 е по странен начин благословия като средство за промяна

Въпреки че настъпването на COVID-19 имаше катастрофални ефекти върху почти всеки сегмент от бизнеса на Expedia Group, изпълнителният директор и заместник-председател Питър Кърн не позволи на пандемията да притъпи амбициите му и тези на компанията. Всъщност визията му за компанията, в която той пое лидерството през април тази година, може да се счита за твърде оптимистична, предвид настоящия климат.

Независимо от това той сподели: „Искам да бъдем най-добрата технологична платформа за пътувания в света“, казва Кърн. Коментирите по темата на Кърн дойдоха през първия ден от виртуалното събитие Explore на Expedia Group – първото след смяната на бившия изпълнителен директор Марк Окерстром, който подаде оставка през декември.

В разговор с журналист от портала WebInTravel, Кърн посочи как използването на силните страни на Expedia Group ще помогне на компанията и нейните партньори да се възстановят от въздействието на кризата. „Аз съм оптимист. Хората трябва да пътуват “, казва той. „Нямам никакво съмнение за това. Просто трябва да преодолеем бурята и да се подкрепяме и ако всички излезем от нея ще се оправим.”

„По странен начин COVID е благословия като средство за промяна“, коментира директора на Expedia. „Това ви дава възможност да погледнете категорично и ясно какво се случва и да се съсредоточите върху важното.“

Като нов човек в ролята, Кърн вярва, че да има ‘свеж поглед’ върху ситуацията му дава възможност да взема трудни решения, тъй като кризата се развива бързо.

„Най-добрите технологични компании в света са склонни да правят няколко неща много добре, а не хиляди. Трябваше да помислим за това – брандове, технологии, всичко. Вършейки всичко това и мислейки в тази посока, това е огромна възможност за нас”

Силните страни на Expedia Group, според Кърн, са технологиите и правилното пазарно позициониране, като компанията планира да утрои инвестициите в платформата си. “За партньорите стойността е в данните, a ние имаме най-пълния набор от данни за пътувания в света и искам всички наши партньори да могат да оптимизират своя бизнес.”

“2020 г. не беше просто годината на пандемията“, казва Кърн. „Имаше много неща, които станаха още по-очевидни в Съединените щати и по света по отношение на неравенството.“ Кърн казва, че събитията от тази година са го накарали да се чувства „принуден да коментира често“, което е направил чрез публикации в блогове и писма до служителите си.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]