fbpx

Новият голям играч? Sonesta Hotels: най-бързо развиващата се хотелска група по време на Covid-19


Малката хотелска верига Sonesta International Hotels Corp. се появи на сцената през последните месеци като компанията с най-голям растеж и то точно по време на безпрецедентната криза Covid-19, добавяйки към своето портфолио около 200 хотела за сметка на световните гиганти IHG и Marriott.

Няма причина да мислим, че растежът ще спре дотук. Главният изпълнителен директор на Sonesta планира портфолиото на компанията да набъбне до 1000 хотела в рамките на пет години. „Днес сме малка група и имаме всички намерения да използваме това за нашия успех“, каза изпълнителния директор на Sonesta Карлос Флорес пред Skift.

Sonesta ще добави 98 хотела от бранда Marriott към портфолиото си, след като базираната в Бостън Service Properties Trust разтрогна договора за управление с най-голямата хотелска компания в света. Trust Service Service, известен също като SVC взеха това решение, след като от Marriott не са направили плащане в размер на 11 милиона долара по-рано този месец за 122 хотела, които компанията притежава.

SVC продава 24 от хотелите и планира останалите 98 да минат под флага на Sonesta от средата на декември до началото на 2021 година. Преместването идва малко повече от месец, след като SVC обяви, че други 103 хотела, този път под бранда на InterContinental Hotels Group (IHG) също ще се присъединят към бързоразвиващата се компания.

В ребрандирането и прехвърлянето на всички тези хотели именно към Sonesta няма нищо случайно. Trust Service Service има 34% дял в Sonesta, което означава, че има по-голям контрол и потенциал за финансови ползи при подобно развитие на събитията. През 2012 година 21 хотела от InterContinental Hotels Group преминаха към Sonesta, а компанията отчете, че приходите са се подобрили с повече от 14% при новото управление.

Има няколко начина, по които Sonesta може да продължи своя темп на растеж и да достигне границата от 1000 хотела. Вече е в ход мащабен франчайз и лицензиране на хотели в Северна и Южна Америка, каза Флорес. Компанията може дори да преобразува жилищни сгради в хотели, както направи със Sonesta ES Suites в Ню Орлиънс.

SVC притежава и 22 места за настаняване, които са управлявани от Hyatt, което кара някои анализатори да очакват базираната в Чикаго компания да бъде следващата верига, която ще загуби хотели и ще засили амбицията на Sonesta.

Флорес отказа да говори директно за евентуално преместване на хотели на Hyatt към Sonesta, но посочи, че компанията продължава да е подготвена за всякакви възможности за растеж.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]