fbpx

Нов заем от 1,2 милиарда евро бе отпуснат в помощ на TUI

Туристическият гигант TUI и германското правителство се споразумяха в сряда за втори мащабен пакет от помощи, в знак на това как последиците от пандемията на коронавирус все още нанасят сериозни удари на индустрията.

Базираната в Хановер компания се съгласи на пакет от 1,2 милиарда евро с германския публичен кредитор KfW, предназначен да подкрепи фирмата през зимния сезон 2020/21. Новите средства се добавят към 1,8 милиарда евро държавен заем, за който компанията се съгласи през април. Преди това TUI обяви, че ще съкрати 8000 работни места по целия свят, с цел намаляване на разходите.

Хотелите, полетите и круизните кораби на TUI бяха празни в разгара на блокирането в световен мащаб и изпитват проблеми в процеса на възстановяване, тъй като основните дестинации като Испания имаха скок на вирусните инфекции и беше наложена карантина.

Допълнителните пари означават, че TUI ще има кредитни линии в размер на 2,4 милиарда евро, според компанията. Новите средства включват 1,05 милиарда евро заеми и 150 милиона евро конвертируеми облигации.

„Стабилизиращият пакет от 1,2 милиарда евро засилва позицията на TUI и би осигурил достатъчна ликвидност в тази нестабилна пазарна среда“, се казва в изявление на TUI.

Изпълнителният директор Фриц Юсен заяви, че групата вече е въвела огромни намаления на разходите навреме и ги прилага бързо и последователно. „Въпреки това в момента никой не знае кога ще бъде създадена ваксина или лекарство и какви ефекти ще има пандемията на отделните пазари в идните месеци“, добави Юсен. „Следователно е правилно и важно да се вземат допълнителни предпазни мерки заедно с германското правителство.“

TUI ще обяви резултатите си за третото тримесечие по-късно днес (13.08)

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.