fbpx

Нов заем от 1,2 милиарда евро бе отпуснат в помощ на TUI

Туристическият гигант TUI и германското правителство се споразумяха в сряда за втори мащабен пакет от помощи, в знак на това как последиците от пандемията на коронавирус все още нанасят сериозни удари на индустрията.

Базираната в Хановер компания се съгласи на пакет от 1,2 милиарда евро с германския публичен кредитор KfW, предназначен да подкрепи фирмата през зимния сезон 2020/21. Новите средства се добавят към 1,8 милиарда евро държавен заем, за който компанията се съгласи през април. Преди това TUI обяви, че ще съкрати 8000 работни места по целия свят, с цел намаляване на разходите.

Хотелите, полетите и круизните кораби на TUI бяха празни в разгара на блокирането в световен мащаб и изпитват проблеми в процеса на възстановяване, тъй като основните дестинации като Испания имаха скок на вирусните инфекции и беше наложена карантина.

Допълнителните пари означават, че TUI ще има кредитни линии в размер на 2,4 милиарда евро, според компанията. Новите средства включват 1,05 милиарда евро заеми и 150 милиона евро конвертируеми облигации.

„Стабилизиращият пакет от 1,2 милиарда евро засилва позицията на TUI и би осигурил достатъчна ликвидност в тази нестабилна пазарна среда“, се казва в изявление на TUI.

Изпълнителният директор Фриц Юсен заяви, че групата вече е въвела огромни намаления на разходите навреме и ги прилага бързо и последователно. „Въпреки това в момента никой не знае кога ще бъде създадена ваксина или лекарство и какви ефекти ще има пандемията на отделните пазари в идните месеци“, добави Юсен. “Следователно е правилно и важно да се вземат допълнителни предпазни мерки заедно с германското правителство.”

TUI ще обяви резултатите си за третото тримесечие по-късно днес (13.08)

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]