fbpx

Нов удар за туризма в България: Нидерландия въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от страната ни

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна (strongly advisable) 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от Република България в Кралство Нидерландия.

Също така, не се препоръчват пътувания до България с цел туризъм, с оглед на влошаващата се епидемиологична обстановка в страната по отношение на COVID-19.

Кодът от жълт става оранжев. Жълтият код предупреждава, че има някои рискове, а оранжевият означава, че се препоръчват само пътувания от крайна необходимост. „Пътувайте до България само ако е необходимо“, предупреждава нидерландското външно министерство на официалната си уеб страница.

Това е поредната държава, която налага ограничения на пристигащите от България заради  увеличаващият се брой новозаразени с коронавирус у нас. По-рано тази седмица стана ясно, че Белгия въвежда 14-дневна карантина и PCR тестове за пристигащи от България. Преди това карантина за пристигащи от страната ни започнаха да налагат и Унгария и Австрия, като последната дори забрани всички пътнически полети до България.

Припомняме, че първата група чуждестранни летовници у нас бяха именно група от близо 200 холандеца, които кацнаха на летище Бургас на 26 юни.

Междувременно от днес в България без 14-дневна карантина и без PCR тест могат да влизат всички лица, които пристигат от следните трети държави: Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.