fbpx

Нов удар за туризма в България: Нидерландия въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от страната ни

Считано от 16.07.2020 г., нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна (strongly advisable) 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от Република България в Кралство Нидерландия.

Също така, не се препоръчват пътувания до България с цел туризъм, с оглед на влошаващата се епидемиологична обстановка в страната по отношение на COVID-19.

Кодът от жълт става оранжев. Жълтият код предупреждава, че има някои рискове, а оранжевият означава, че се препоръчват само пътувания от крайна необходимост. “Пътувайте до България само ако е необходимо”, предупреждава нидерландското външно министерство на официалната си уеб страница.

Това е поредната държава, която налага ограничения на пристигащите от България заради  увеличаващият се брой новозаразени с коронавирус у нас. По-рано тази седмица стана ясно, че Белгия въвежда 14-дневна карантина и PCR тестове за пристигащи от България. Преди това карантина за пристигащи от страната ни започнаха да налагат и Унгария и Австрия, като последната дори забрани всички пътнически полети до България.

Припомняме, че първата група чуждестранни летовници у нас бяха именно група от близо 200 холандеца, които кацнаха на летище Бургас на 26 юни.

Междувременно от днес в България без 14-дневна карантина и без PCR тест могат да влизат всички лица, които пристигат от следните трети държави: Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Украйна.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]