fbpx

Фонд в Германия ще защитава немските потребители от фалит на туроператорски фирми

Германските потребители ще бъдат защитени от неплатежоспособност на туроператорите в бъдеще от нов фонд, управляван от самата туристическа индустрия. Министерството на правосъдието на страната сключи договор с консорциум от индустриални асоциации, който да управлява фонда, считано от 1 ноември, съобщават от fvw.

Членовете на консорциума на новия Германски фонд за защита на пътуванията – Deutscher Reisesicherungsfonds (DRSF) са Германската асоциация на туристическата индустрия (DRV, 78% дял), Асоциацията на туристическите оператори RDA (10%) и три по -малки асоциации, Forum anders reisen (FAR ), Verband Internet Reisevertrieb (VIR) и ASR. Те обаче са отворени за присъединяване на други туристически асоциации като акционери.

Туроператорите с оборот над 10 милиона евро ще бъдат задължени да правят финансови вноски в новия фонд, който има за цел да натрупа капитал от 750 милиона евро до 31 октомври 2027 г. По -малките компании могат да продължат да покриват със застрахователни полици или банка гаранции.

Фондът ще поеме ролята на защита от фалити на туроператорите и за възстановяване на суми на клиенти за отменени ваканции, ако техният туроператор обяви фалит. Единствената му цел ще бъде защитата на потребителите и също така ще отговаря за репатрирането на всички клиенти, засегнати от несъстоятелност на туроператор. DRSF ще се наблюдава от министерството на правосъдието, а 11-членен консултативен съвет, представляващ интересите на потребителите, както и държавата и туристическата индустрия, също ще бъде създаден, за да съветва и подпомага управлението на фонда.

“Ние сме много наясно с нашата отговорност за туристическата индустрия”, казаха членовете на консорциума DRSF. “В разгара на пандемията по -добрата защита на пътуващите е финансово предизвикателство за по -голямата част от туристическите компании. Сътрудничеството на асоциациите има за цел да осигури възможно най -добрата защита, при възможно най -ниски административни разходи.”

Управляващият директор на DRSF Андреас Гент изчисли, че около 150 туроператори с оборот над 10 милиона евро ще трябва да се присъединят към фонда, докато още 150 по -малки компании могат да направят това доброволно. Коментирайки краткия двумесечен срок за стартиране на фонда, той каза: “Часовникът тиктака. Но ние можем да го направим.” Той похвали сътрудничеството в цялата индустрия като голям успех с думите: „Туристическата индустрия може да се гордее с това съвместно решение“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]