fbpx

Фонд в Германия ще защитава немските потребители от фалит на туроператорски фирми

Германските потребители ще бъдат защитени от неплатежоспособност на туроператорите в бъдеще от нов фонд, управляван от самата туристическа индустрия. Министерството на правосъдието на страната сключи договор с консорциум от индустриални асоциации, който да управлява фонда, считано от 1 ноември, съобщават от fvw.

Членовете на консорциума на новия Германски фонд за защита на пътуванията – Deutscher Reisesicherungsfonds (DRSF) са Германската асоциация на туристическата индустрия (DRV, 78% дял), Асоциацията на туристическите оператори RDA (10%) и три по -малки асоциации, Forum anders reisen (FAR ), Verband Internet Reisevertrieb (VIR) и ASR. Те обаче са отворени за присъединяване на други туристически асоциации като акционери.

Туроператорите с оборот над 10 милиона евро ще бъдат задължени да правят финансови вноски в новия фонд, който има за цел да натрупа капитал от 750 милиона евро до 31 октомври 2027 г. По -малките компании могат да продължат да покриват със застрахователни полици или банка гаранции.

Фондът ще поеме ролята на защита от фалити на туроператорите и за възстановяване на суми на клиенти за отменени ваканции, ако техният туроператор обяви фалит. Единствената му цел ще бъде защитата на потребителите и също така ще отговаря за репатрирането на всички клиенти, засегнати от несъстоятелност на туроператор. DRSF ще се наблюдава от министерството на правосъдието, а 11-членен консултативен съвет, представляващ интересите на потребителите, както и държавата и туристическата индустрия, също ще бъде създаден, за да съветва и подпомага управлението на фонда.

„Ние сме много наясно с нашата отговорност за туристическата индустрия“, казаха членовете на консорциума DRSF. „В разгара на пандемията по -добрата защита на пътуващите е финансово предизвикателство за по -голямата част от туристическите компании. Сътрудничеството на асоциациите има за цел да осигури възможно най -добрата защита, при възможно най -ниски административни разходи.“

Управляващият директор на DRSF Андреас Гент изчисли, че около 150 туроператори с оборот над 10 милиона евро ще трябва да се присъединят към фонда, докато още 150 по -малки компании могат да направят това доброволно. Коментирайки краткия двумесечен срок за стартиране на фонда, той каза: „Часовникът тиктака. Но ние можем да го направим.“ Той похвали сътрудничеството в цялата индустрия като голям успех с думите: „Туристическата индустрия може да се гордее с това съвместно решение“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.