fbpx

Нов доклад и изявление на Световния съвет по туризъм

Нов доклад на Световния съвет по туризъм разкри важния принос на пътуванията и туризма във възстановяването на икономиката на ЕС, след края на пандемията COVID-19.

Публикацията на Световния съвет по пътувания и туризъм (WTTC), който представлява глобалния частен туристически сектор, на годишния му доклад за икономическото въздействие (EIR), показва жизненоважната роля на индустрията в икономиката на ЕС през миналата година. През 2019 г. туристическата индустрия беше отговорна за 22,6 милиона работни места, или 11,2% от общата работна сила в ЕС. Освен това той генерира 1,319 милиарда евро БВП, или 9,5% за икономиката на ЕС.

Докато общата икономика на ЕС нарасна с едва 1,4%, секторът туризъм показа значителен ръст от 2,3% спрямо предходната година. Изчерпателният доклад също показва, че ЕС е най-големият регион в света по отношение на международните разходи със зашеметяващите 427 милиарда евро през 2019 г., което представлява 6,2% от общия износ на ЕС.

Най-големите икономики на ЕС по отношение на общия принос на туризма за БВП също бяха разкрити: Германия (347 милиарда щатски долара), Италия (260 милиарда щатски долара), Франция (229 милиарда долара) и Испания (198 милиарда щатски долара).

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, каза: „Докладът за икономическото въздействие на WTTC за 2019 г. (EIR) показва колко важен е сектора в икономиката на ЕС, отговорен за над 22 милиона работни места или 11,2% от общия брой на наети хора.

„Анализът ни подчертава колко жизненоважна ще бъде туристическата индустрия за засилване на възстановяването на икономиката на ЕС, създаването на нови работни места и връщането на посетителите назад, като има положителен икономически ефект на домино върху големи и малки доставчици в цялата индустрия на континента.“

„Дотогава е изключително важно всички правителства в целия ЕС да помогнат за защитата на сектор, който е гръбнакът на европейската и глобалната икономика, който в момента е в борба за оцеляване с до 75 милиона работни места в световен мащаб, изложени на непосредствен риск, като само в ЕС са над 6 милиона. “

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.