fbpx

Нов доклад и изявление на Световния съвет по туризъм

Нов доклад на Световния съвет по туризъм разкри важния принос на пътуванията и туризма във възстановяването на икономиката на ЕС, след края на пандемията COVID-19.

Публикацията на Световния съвет по пътувания и туризъм (WTTC), който представлява глобалния частен туристически сектор, на годишния му доклад за икономическото въздействие (EIR), показва жизненоважната роля на индустрията в икономиката на ЕС през миналата година. През 2019 г. туристическата индустрия беше отговорна за 22,6 милиона работни места, или 11,2% от общата работна сила в ЕС. Освен това той генерира 1,319 милиарда евро БВП, или 9,5% за икономиката на ЕС.

Докато общата икономика на ЕС нарасна с едва 1,4%, секторът туризъм показа значителен ръст от 2,3% спрямо предходната година. Изчерпателният доклад също показва, че ЕС е най-големият регион в света по отношение на международните разходи със зашеметяващите 427 милиарда евро през 2019 г., което представлява 6,2% от общия износ на ЕС.

Най-големите икономики на ЕС по отношение на общия принос на туризма за БВП също бяха разкрити: Германия (347 милиарда щатски долара), Италия (260 милиарда щатски долара), Франция (229 милиарда долара) и Испания (198 милиарда щатски долара).

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, каза: „Докладът за икономическото въздействие на WTTC за 2019 г. (EIR) показва колко важен е сектора в икономиката на ЕС, отговорен за над 22 милиона работни места или 11,2% от общия брой на наети хора.

„Анализът ни подчертава колко жизненоважна ще бъде туристическата индустрия за засилване на възстановяването на икономиката на ЕС, създаването на нови работни места и връщането на посетителите назад, като има положителен икономически ефект на домино върху големи и малки доставчици в цялата индустрия на континента.“

„Дотогава е изключително важно всички правителства в целия ЕС да помогнат за защитата на сектор, който е гръбнакът на европейската и глобалната икономика, който в момента е в борба за оцеляване с до 75 милиона работни места в световен мащаб, изложени на непосредствен риск, като само в ЕС са над 6 милиона. “

Източник: WTTC

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]