fbpx

Нивата на заетост на Airbnb се очаква да се възстановят не по-рано от септември 2021 г.

През ноември месец резервациите за краткосрочни наеми се увеличиха, тъй като новините за ваксина COVID-19 спомогнаха за повишаване на доверието на пътниците. Сега, с пускането на ваксината в ход, прогнозите са, че ще отнеме известно време, докато нивата на заетост на Airbnb се възстановят.

Според платформата за анализ на данни за недвижими имоти Mashvisor, която изследва исторически данни за нивата на заетост и дневни цени на Airbnb в 169 града, ще е необходимо време до септември 2021 г. за да се възстановят процентите на заетост на компанията в САЩ. Тъй като тази година ваксината става по-широко достъпна за обществеността, Mashvisor очаква националният процент на заетост на Airbnb постепенно да се подобрява всеки месец през 2021 г. в сравнение с 2020 г. През април 2021 г. например средният прогнозиран процент на заетост на Airbnb е 45,5%. До следващия месец май средната прогнозирана заетост е 52,9%, а до септември 2021 г. се очаква средната прогнозирана дневна ставка да бъде равна на тази за 2020 г. – 61,1%.

mashvisor airbnb occupancy rate forecast 2021 vs 2020 Нивата на заетост на Airbnb се очаква да се възстановят не по-рано от септември 2021 г.

Тъй като нивата на заетост на Airbnb ще останат по-ниски от средните стойности за първите осем месеца на тази година, Mashvisor прогнозира, че дневните цени на Airbnb ще бъдат по-високи през 2021 г. в сравнение с 2020 г. Причините вероятно ще бъдат две: В ранните месеци на 2021 г., тъй като хостовете на места за настаняване все още ще се борят с малкото резервации, увеличаването на дневните цени ще бъде резултат на опитите им да компенсират пропуснатите доходи. Освен това, през пролетните и летните месеци, когато търсенето постепенно се увеличава, домакините ще могат да налагат по-високи цени, за да отговорят на пазарното търсене. Например, през април 2021 г., средно прогнозираната дневна цена на Airbnb е 188$ в сравнение със средната дневна цена през 2020 г. от 162$. До октомври 2021 г. средната прогнозирана дневна цена е до 212$ в сравнение със 179$ през октомври 2020 г.

mashvisor airbnb daily rate 2021 forecast vs 2020 Нивата на заетост на Airbnb се очаква да се възстановят не по-рано от септември 2021 г.

„Ваксината срещу COVID-19 е добра новина за пазара на Airbnb и туристическата индустрия като цяло. Но възстановяването няма да стане за една нощ “, казва изпълнителният директор на Mashvisor, Тейлър Валоре. „Тъй като ваксината става постепенно достъпна за обществеността, ще започнем да наблюдаваме увеличаване на броя на резервациите и заетостта през 2021 г. След като данните потвърдят, че по-голямата част от населението е ваксинирано, едва тогава повечето пътници ще се чувстват сигурни да предприемат пътувания и резервират с Airbnb отново.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]