fbpx

Немските туроператори TUI, FTI, DER Touristik предлагат Covid тестове на клиентите си

Туроператорите и туристическите агенти в Германия предлагат тестове за COVID-19 за туристите и се опитват да увеличат търсенето на фона на продължаващата пандемия Covid-19.

Понастоящем сравнително малко дестинации са напълно отворени за германски пътници, поради комбинация от предупреждения за пътуване за рискови зони и ограничения на пандемията, включително правила за карантина, в много страни. Понастоящем много основни дестинации за пътуване, включително Гърция и Испания, изискват отрицателен резултат от PCR тест за пристигащи от Германия.

В отговор германската туристическа индустрия започна да предлага тестове за COVID-19 в сътрудничество със специализираните лаборатории в областта на здравеопазването, за да стимулира търсенето и да насърчи потребителите да пътуват до тези дестинации.

Първоначално те се фокусират по-специално върху Канарските острови, които за разлика от останалата част на Испания не са класифицирани като рискова зона. Пътуването до островите е разрешено без никакво карантинно изискване, стига германските почиващи да могат да докажат, че имат отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от три дни преди пристигане.

Пазарният лидер TUI предлага на клиентите „бързи тестове“ за антиген у дома. Клиентите могат да поръчат тестовите комплекти чрез туроператора 7-10 дни преди отпътуване и след това да проведат кратък видео разговор с медицински персонал, преди да направят теста у дома. Те получават резултата от теста по имейл. Тестът струва около 55 евро.

FTI Group използва различен подход и предлага „бързи тестове“ на Канарските острови в сътрудничество с местни лекари. Пристигащите пътници се прехвърлят директно в тестов център, където резултатът е достъпен след 30 минути и след това се прехвърлят в хотела им. Този тест струва 16.евро. Пътниците също имат възможност за PCR тест в Германия преди заминаване.

За разлика от това, DER Touristik предлага пълен PCR тест, който клиентите могат да проведат у дома в сътрудничество с лабораторията Kneissler. Schauinsland-Reisen си сътрудничи със същата лаборатория. Пътуващите трябва да платят разходите: или 129 евро за един тест, или 199 евро за тест за двама души.

„Ние даваме сигурност на нашите клиенти с PCR тестовете“, обясни шефът на DER Touristik за Централна Европа Инго Бурместър. “Най-голямото притеснение за пътниците с планирано пътуване в момента е дали са здрави и може ли да се наложи да влязат в карантина по време на пътуването си. Освен това много дестинации изискват отрицателен резултат от PCR теста при пристигане.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]