fbpx

TUI, FTI и DER Touristik: Бум на търсенето за Испания, Гърция и Кипър

Туроператорите в Германия виждат сериозно подобряване на резервациите за Гърция и Канарите, тъй като свързаните с пандемията ограничения за пътуване са облекчени за популярните дестинации за плажни почивки и те са отворени за международни туристи, съобщават от fvw.

Сега германците започват да резервират по-голям брой летни ваканции, тъй като все повече хора са ваксинирани срещу Covid-19, предупрежденията за пътуване и наредбите за карантина са намалени, а все повече дестинации облекчават международните ограничения за пътуване. По-специално туристите, които се връщат от рискова зона, вече не трябва автоматично да преминават през период на карантина, който премахва основната пречка пред търсенето.

„Потребителското търсене няма да бъде най-голямото ни предизвикателство“, каза Норберт Фибиг, президент на Асоциацията на германската туристическа индустрия (DRV). „Това, което е особено важно за семействата, които все още не са ваксинирани и тяхната лятна ваканция – е, че задължителната карантина се облекчава и заменя с изискване за тест.“

Ралф Шилер, директор на FTI Group, каза: “Горещо приветстваме това решение. Правилото за карантина след завръщане от повечето ваканционни дестинации беше основната причина повечето хора да останат вкъщи. С края на карантинното правило сега очакваме голяма вълна от резервации.”

Една от първите дестинации, които се възползват от тази подобряваща се картина на най-големия европейски пазар за пътувания, ще бъде Гърция, която официално беше отворена за международен туризъм на 14 май. TUI вече е транспортирала 4000 гости с 23 полета на TUIfly до различни гръцки дестинации през последните няколко дни. От 1 юни нататък германският лидер на пазара ще предлага 4500 хотела в 24 региона. Членът на управителния съвет на TUI Group Себастиан Ебел заяви: “Търсенето непрекъснато расте. Почивките в Средиземно море и гръцкото гостоприемство ще бъдат особено търсени тази година. TUI ще съсредоточи полетите си най-вече върху Испания, Гърция, Португалия и Кипър това лято”, каза той.

Междувременно германските власти отмениха предупреждението за пътуване за Канарските острови, което накара туристическата индустрия да започне да планира по-силно търсене на испанските острови в Атлантическия океан. FTI заяви, че няколко от хотелите със собствена марка на групата вече са отворени и повечето ще започнат да приемат гости през юли. Третият по големина германски туроператор планира да стартира собствени чартърни полети до Фуертевентура от няколко германски летища в началото на летните ваканции. DER Touristik също гледа по-напред и увеличава летателния капацитет за сезона на есенните ваканции “поради силно търсене”.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]