fbpx

TUI, FTI и DER Touristik: Бум на търсенето за Испания, Гърция и Кипър

Туроператорите в Германия виждат сериозно подобряване на резервациите за Гърция и Канарите, тъй като свързаните с пандемията ограничения за пътуване са облекчени за популярните дестинации за плажни почивки и те са отворени за международни туристи, съобщават от fvw.

Сега германците започват да резервират по-голям брой летни ваканции, тъй като все повече хора са ваксинирани срещу Covid-19, предупрежденията за пътуване и наредбите за карантина са намалени, а все повече дестинации облекчават международните ограничения за пътуване. По-специално туристите, които се връщат от рискова зона, вече не трябва автоматично да преминават през период на карантина, който премахва основната пречка пред търсенето.

„Потребителското търсене няма да бъде най-голямото ни предизвикателство“, каза Норберт Фибиг, президент на Асоциацията на германската туристическа индустрия (DRV). „Това, което е особено важно за семействата, които все още не са ваксинирани и тяхната лятна ваканция – е, че задължителната карантина се облекчава и заменя с изискване за тест.“

Ралф Шилер, директор на FTI Group, каза: „Горещо приветстваме това решение. Правилото за карантина след завръщане от повечето ваканционни дестинации беше основната причина повечето хора да останат вкъщи. С края на карантинното правило сега очакваме голяма вълна от резервации.“

Една от първите дестинации, които се възползват от тази подобряваща се картина на най-големия европейски пазар за пътувания, ще бъде Гърция, която официално беше отворена за международен туризъм на 14 май. TUI вече е транспортирала 4000 гости с 23 полета на TUIfly до различни гръцки дестинации през последните няколко дни. От 1 юни нататък германският лидер на пазара ще предлага 4500 хотела в 24 региона. Членът на управителния съвет на TUI Group Себастиан Ебел заяви: „Търсенето непрекъснато расте. Почивките в Средиземно море и гръцкото гостоприемство ще бъдат особено търсени тази година. TUI ще съсредоточи полетите си най-вече върху Испания, Гърция, Португалия и Кипър това лято“, каза той.

Междувременно германските власти отмениха предупреждението за пътуване за Канарските острови, което накара туристическата индустрия да започне да планира по-силно търсене на испанските острови в Атлантическия океан. FTI заяви, че няколко от хотелите със собствена марка на групата вече са отворени и повечето ще започнат да приемат гости през юли. Третият по големина германски туроператор планира да стартира собствени чартърни полети до Фуертевентура от няколко германски летища в началото на летните ваканции. DER Touristik също гледа по-напред и увеличава летателния капацитет за сезона на есенните ваканции „поради силно търсене“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.