fbpx

Удар: Анулират всички полети и почивки от Германия до края на юни

Изключително неприятна новина, която се очаква да бъде потвърдена съвсем скоро достигна до екипа на 21hoteliers Bulgaria. Немските туроператори и самолетни компании, които продават нашата дестинация ще анулират всички полети и почивки до България до края на месец юни, или минимум до третата седмица на месеца.

При потвърждение новината ще се окаже поредния огромен удар по туристическата индустрия у нас и е резултат от все още високата заболеваемост в България и липсата на ясна политика, визия и реклама относно сезон 2021. Първите полети от Германия за летище Варна се очакват най-рано на 22 юни. Ще ви държим в течение за случващото се.

Очакванията на бранша бяха полетите от Германия да стартират най-късно в средата на месец май и сега хотелите трябва за пореден път да предприемат антикризисни мерки и да пренареждат потенциалните си пазари. При потвърждение ще споделим повече подробности около ситуацията на немски пазар.

Припомняме, че само в Германия в момента броят на фалиралите туристически агенции е достигнал 150 компании, но това далеч не е края- поне още 8% от останалите са изложени на риск. Тези данни бяха предоставени от компанията Crif Bürgel, която анализира корпоративни фалити в Германия. Експертите на компанията проучиха състоянието на общо 22 600 туристически компании, работещи в Германия.

Според главния изпълнителен директор на Crif Bürgel, Франк Шлайн, в сравнение с февруари 2020 г., броят на финансово слабите туристически агенции и туроператори под заплаха от фалит се е увеличил с 31,3%. „Към януари 2021 г. 8% от туристическата индустрия, което съответства на 1810 компании, са под заплаха от фалит. През февруари 2020 г. този брой беше 1379 или 6,1%“, каза той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.