fbpx

Удар: Анулират всички полети и почивки от Германия до края на юни

Изключително неприятна новина, която се очаква да бъде потвърдена съвсем скоро достигна до екипа на 21hoteliers Bulgaria. Немските туроператори и самолетни компании, които продават нашата дестинация ще анулират всички полети и почивки до България до края на месец юни, или минимум до третата седмица на месеца.

При потвърждение новината ще се окаже поредния огромен удар по туристическата индустрия у нас и е резултат от все още високата заболеваемост в България и липсата на ясна политика, визия и реклама относно сезон 2021. Първите полети от Германия за летище Варна се очакват най-рано на 22 юни. Ще ви държим в течение за случващото се.

Очакванията на бранша бяха полетите от Германия да стартират най-късно в средата на месец май и сега хотелите трябва за пореден път да предприемат антикризисни мерки и да пренареждат потенциалните си пазари. При потвърждение ще споделим повече подробности около ситуацията на немски пазар.

Припомняме, че само в Германия в момента броят на фалиралите туристически агенции е достигнал 150 компании, но това далеч не е края- поне още 8% от останалите са изложени на риск. Тези данни бяха предоставени от компанията Crif Bürgel, която анализира корпоративни фалити в Германия. Експертите на компанията проучиха състоянието на общо 22 600 туристически компании, работещи в Германия.

Според главния изпълнителен директор на Crif Bürgel, Франк Шлайн, в сравнение с февруари 2020 г., броят на финансово слабите туристически агенции и туроператори под заплаха от фалит се е увеличил с 31,3%. „Към януари 2021 г. 8% от туристическата индустрия, което съответства на 1810 компании, са под заплаха от фалит. През февруари 2020 г. този брой беше 1379 или 6,1%“, каза той.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]