fbpx

Най-големите туристически борси в света преминават изцяло онлайн или в “хибриден” вариант

Няколко големи туристически борси ще се проведат онлайн през есенния сезон на 2020 година. Поради затворените граници, Сингапурският ITB Asia 2020 ще се проведе онлайн от 21 до 23 октомври. Програмата му включва 120 виртуални сесии, за които вече са се регистрирали над 1500 души. Основните теми се фокусират върху нововъзникващите тенденции, пред които е изправена туристическата индустрия поради пандемията COVID-19.

Поради „нарастващия брой ограничения за пътувания и несигурността по света“, за първи път от 40 години насам WTM Лондон също ще се проведе онлайн, както и технологичния проект Travel Forward. Повече от 200 държави потвърдиха своето участие в събитието, което ще се проведе от 9 до 11 ноември. WTM Virtual ще има четири онлайн места за уебинари и дебати. Участниците ще имат възможност да следят стрийминг предавания, както и да провеждат онлайн индивидуални срещи или събития.

За разлика от колегите от Азия и Великобритания, организаторите на ITB Berlin-2021 (10-14 март) все още поддържат планове за провеждане на едно от най-важните туристически изложения в света, отчасти във формат „на живо“. Вече беше обявено, че събитието ще бъде “хибридно”: броят на участниците и изложителите в залите в Берлин ще бъде ограничен до 1000 души, а всички останали ще имат виртуален достъп до експозицията и бизнес събитията.

Според ръководителя Дейвид Руц при всички случаи изложението вече няма да бъде отменено, както се случи през март 2020 г. В този случай всички събития ще се провеждат онлайн. За участие в ITB Берлин-2021, 29% от компаниите, които е трябвало да участват в изложението тази пролет вече са се регистрирали. Между другото, ако ситуацията с коронавируса в Европа се влоши тази есен, изложителите ще могат да отменят участието си в събитието до края на ноември безплатно.

ITB India-2021 ще следва “хибридния” път на Берлин. Във физически формат изложбата в Бомбайския изложбен център е насрочена от 7 до 9 април 2021 г .; във виртуален режим за всички, събитието ще бъде достъпно на 15 и 16 април 2021 г.

Поради пандемията датите за най-голямото туристическо изложение в Северна Европа, а именно това в Хелзинки, Швеция са отложени. Вместо традиционния януари, събитието Matka Nordic Travel Fair ще се проведе в Хелзинки от 19 до 23 май 2021 година.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]