fbpx

Най-големите немски туроператори отменят пътувания до важни дестинации

Туроператорите на най-големия пазар на изходящи пътувания в Европа- Германия, отново отменят пътуванията на туристически агенции до важни дестинации в разгара на последната пандемична вълна, съобщават от fvw.

Семейните пътувания са изпитан и доверен метод за дестинации и доставчици на пътувания да се представят директно на туристическите агенти на ключови пазари, за да увеличат продажбите. След като бяха отменени през по-голямата част от 2020 и 2021 г., те бяха стартирали отново на германския пазар през последните няколко месеца, тъй като дестинациите бяха отворени отново за международни пътувания и ограниченията за влизане бяха облекчени. Но сега, когато процентът на заразяване отново скача в Германия и ограниченията за пътуване се връщат в някои части на света поради варианта на вируса Omicron, някои туроператори започнаха да отменят пътуванията.

След като проведе пътуване до Египет за 25 туристически агенти през ноември, Alltours беше първият туроператор, който направи ход, като отмени всички следващи семейни пътувания до второ нареждане. Това включваше планирани посещения във Фуертевентура в края на ноември и в Мавриций и Мадейра през декември. Говорител на компанията обаче подчерта пред fvw: „След като нивата на инфекция отново спаднат значително, ще предложим алтернативни дати и ще осъществим пътуванията“.

По подобен начин TUI изпрати свои агенти на пътувания през ноември след 20-месечно прекъсване, но сега отново си взема почивка. Следващите семейни пътувания на лидера на пазара в момента не са планирани до следващата пролет. По същество обаче TUI все още вижда голяма нужда туристическите агенции да наваксат и да обновят експертния си опит в дестинацията след дълго прекъсване по време на пандемията. Освен това много туристически агенции имат нови служители, които трябва да бъдат обучени да продават почивки.

FTI използва различен подход. Базираната в Мюнхен група в момента се придържа към планираните си пътувания, но при по-строги здравни изисквания, включително ограничаване на участието до напълно ваксинирани туристически агенции с отрицателни тестове (т.нар. 2G+ политика). Говорител обясни, че има висок интерес сред туристическите агенции след принудително прекъсване от близо две години.

Друг голям туроператор, Schauinsland-Reisen, в момента преразглежда ситуацията и очаква много скоро да реши как да продължи. Компанията също така подчерта, че туристическите агенции продължават да се интересуват от семейни пътувания, за да подобрят експертния си опит в техните дестинации.

Специална роля играе фондация Willy Scharnow, кръстена на един от пионерите на пакетните ваканции в Германия. Фондацията организира пътувания в стил семинари за немски туристически агенти. Посетените дестинации през последните няколко месеца включват Египет, Мароко, Испания, Португалия и Кипър. В момента организацията планира две пътувания в началото на 2022 г., едното до Намибия в края на януари и другото до Тунис в края на март. Като цяло фондация Willy Scharnow работи по планове за различни пътувания през следващата година, включително до Гърция, Португалия, Испания, Турция и Доминиканската република.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]