fbpx

Надежда: Ваксинираните великобритански туристи пътуват без карантина?

Летните почивки могат да бъдат възможни за напълно ваксинирани британски пътници съгласно плановете, изготвени от правителството. Съобщава се, че се обмислят предложения, които да позволят на хората, които вече са получили две дози от Covid ваксината, да избегнат карантина при завръщането си от страните в “кехлибарения” списък, въпреки че все още ще трябва да бъдат тествани. Припомняме, че България се намира именно в списъка за пътуване с цвят кехлибар.

Промяната на практика ще превърне страните от “кехлибарения” списък в “зелени” за ваксинираните хора, като ще отвори възможността за пътуване без карантина до повечето основни ваканционни дестинации в Европа и САЩ, предаде Telegraph. Предложенията за облекчаване на ограниченията за ваксинирани хора обаче са на ранен етап.

Плановете на правителството трябва да бъдат готови да бъдат обсъдени от оперативния комитет на кабинета Covid в рамките на следващите две седмици, вероятно преди крайния срок от 28 юни, когато министрите се ангажират да прегледат настоящия “светофар за пътуване”.

„Това вече се случва в Европа и по света и тъй като две трети от възрастните във Великобритания се очаква да бъдат напълно ваксинирани до 19 юли, няма причина такъв ход да не се случи сега, за да спаси летния сезон и да позволи на хората да получат своята заслужена плажна почивка”, коментира изпълнителния директор на UK Airlines.

Междувременно малко след излизането на новината от Jet2 обявиха, че напълно ваксинираните хора трябва да могат свободно да почиват в страни от “кехлибарения” списък, без да се налага карантина при връщане обратно във Великобритания. Дестинации като Балеарските острови, Гърция и Малта трябва да са на разположение за пътувания без карантина и компанията разкри, че работи с правителството за постигането на тази цел.

Изпълнителният директор на Jet2 и Jet2holidays, Стив Хипи каза: „Това е много добре дошла новина и трябва да постави началото на значимо рестартиране на международните пътувания в много близко бъдеще. Програмата за ваксинация е създадена, за да предпази хората от Covid-19 и за да могат те да се насладят отново на свободите си. Ако хората са получили две дози от ваксината и все още нямат право да пътуват в чужбина, за да се насладят на ваканциите си, каква е целта на програмата за ваксинация? Освен високия проценти на ваксинирани хора, правителството на Обединеното кралство заяви, че те взимат решения и за международни пътувания въз основа на процента на инфекциите. Ако тези данни движат тези решения, тогава ние вярваме, че дестинации като Малта, Балеарските острови и много острови в Гърция трябва да бъдат отворени за туристите от Обединеното кралство.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]