fbpx

Над 27 хиляди туристи са посетили Обзор този сезон, 17 хиляди са българи

Данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Обзор показват, че през периода от 1 юни до 15 август пренощувалите туристи са над  27 хил., като основната част от тях – над 17 хил., са български граждани. В същия период в общината са отчетени гости от Румъния – над 5300, от Германия – повече от 2400, както и от Полша, Украйна, Чехия и Белгия.

Според статистиката от ЕСТИ от началото на летния сезон до 15 август в община Несебър общият брой туристи в местата за настаняване е над 256 хил. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с бизнеса в Обзор. В дискусията участваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът на община Обзор Христо Янев.

От септември започваме да работим по подготовката за летен сезон 2021, посочи вицепремиерът Николова. През следващия месец ще бъде съставен Консултативен съвет, с който ще се подготви екшън план за действие за предстоящия зимен сезон и Лято 2021. Той ще е под мое ръководство и в него ще участват експерти и представители от бранша, уточни още министърът. Тя подчерта, че трябва да се работи съвместно и още отсега да бъдат очертани конкретни мерки и стъпки, които да изпълняваме. По думите на вицепремиера следващата седмица се предвижда да започне излъчване на клипове в социалните мрежи на малко познати места, което очакваме да популяризира тези обекти и това да повиши посещаемостта им през следващия летен сезон. Рекламата през социалните медии е много бърза и достига до много хора, коментира министър Николова.

За сезон 2021 трябва да се запази и безкомпромисното отношение към мерките за безопасност, подчерта вицепремиерът. И допълни, че и в момента се следи стриктно за спазване на указанията за дейностите в местата за настаняване, като тя лично посещава обектите, за да се увери в това.

На Южното Черноморие няма доказан случай на COVID 19 и това послание трябва да е част от рекламата за следващия сезон, каза Вълчо Чолаков. И уточни, че е важно това да се знае, защото е доказателство, че се спазват правилата и дестинацията е сигурна.

Министърът припомни на участниците всички предприети мерки от правителството за подкрепа на сектора. Отчитаме факта, че до края на този летен сезон остава малко време, но продължаваме активно да работим със стремеж да подпомогнем сектора и да минимизираме негативните резултати, заяви вицепремиерът. По думите й е много важно да запазим позитивните посланията към българските туристи, които традиционно резервират в последната минута своите почивки и пътувания.

Представителите на бранша информираха, че от ключово значение за развитието на туризма в региона е добрата инфраструктура и поясниха, че е важно да се помисли за подобряване на пътищата в общината. Бизнесът посочи още, че е добре да се дискутира процедурата по издаване на визи за туристи от страни, които са ключови пазари за сектора.

Източник: www.tourism.government.bg

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]