fbpx

МТ: Туризмът трябва да намери място в Националния план за възстановяване на България

Туризмът също трябва да намери място в Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Заедно с туристически неправителствени организации, сдруженията в сектора и висши учебни заведения ще изготвим конкретен механизъм, чрез който отрасълът да бъде добавен в националния план – или като отделен стълб, или да бъде включен към някой от вече съществуващите четири стълба. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „Беновска пита“ на Канал 3.

Тя уточни, че към момента правителството се справя добре с кризата, причинена от COVID-19, като запазването на здравето на хората е на първо място. Разбира се, доходите на населението също са важни и въведените мерки дават своя резултат. Министърът допълни, че се работи активно за постигането на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса.

Относно предстоящия зимен сезон вицепремиерът коментира, че отново ще се разчита на българските посетители за вътрешния туризъм, както направиха през летния сезон. Нашите зимни курорти са готови след заповедта за мерките за безопасност, която издадох. Контролът ще е изключително засилен. Банско се подготвя да отвори от 4 декември с амбициите да работи до април, според прогнозите за времето, каза още министър Николова.

Вицепремиерът поясни, че Министерството на туризма прави засилена рекламна кампания насочена към гости от балканските страни, които да посещават зимните ни курорти. И уточни, че след работното ѝ пътуване в Турция уговорката е границата с южната ни съседка  да остане отворена. Най-репресивната мярка, която можем да си позволим в момента, е PCR тест, каза още министърът.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]