fbpx

МТ работи за облекчаване на условията за молдовските туристи

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова у нас. Основен акцент в дискусията бяха възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани в България и подготовката за предстоящия зимен сезон.

От началото на месец август молдовски граждани могат да посещават България при представяне на отрицателен PCR тест, като към момента съвместно с всички компетентни институции се обсъждат възможностите за отпадане на това изискване, информира министър Николова. И подчерта, че молдовските туристи са желани гости у нас. През 2019 г. те са били  повече от 256,7 хил., което представлява ръст от 10.3% спрямо 2018 г., показват данните на Националния статистически институт.

Н. Пр. Анатол Чебук благодари за организирана среща и информира, че се водят разговори за облекчаване на транзитно-преминаващите туристи, което се очаква да повиши броя на посещенията им. Посланикът постави въпроса за мерките и действията, които се планират за предстоящия зимен сезон. В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко възможно за обезпечаване на сезона. За нас е важно да има чуждестранни гости в курортите ни, които са напълно безопасни, посочи още тя.

По време на срещата бе обсъдена и възможността да започне работа експертна група, според споразумението за сътрудничество между Молдова и България.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.