fbpx

Могат ли премиум стаите да спасят хотелската индустрия?

Тази година преобрази хотелиерството по начини, които никога досега не сме си представяли. Изглежда, че всяко правителствено действие, целящо да помогне да се спре вълната от предаването на COVID-19, забива хотелиерската индустрия все по-надолу.

Конферентните сесии, които преди една година бяха за това как туристическата индустрия процъфтява и продължава развитието си с бързи темпове, се превърнаха във виртуални сесии за това как туризма да оцелее в апокалиптичната среда, пред която сме изправени днес.

В момента има много несигурност в хотелиерския бизнес за това дали да се запази персонала или да се освободи, за това дали да се инвестира за подобряване на хотела по това време с ниска заетост или да се затегнат коланите. Едно е сигурно- хотелиерството е преживяло бурите от икономически и политически промени в миналото и ще оцелее и сега.

Вече пристигнаха добри новини под формата на евентуална ваксина, която да бъде приложима в близкото бъдеще. Друг положителен знак е, че 99% от пътуващите в САЩ и Канада са нетърпеливи да пътуват отново, като 70 процента заявяват, че планират да вземат почивка през 2021 г., според проучване на Travel Leaders Group, проведено съвместно със Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC ), съобщават от ehotelier.

Очевидно не е проблем дали хотелиерството и туристическата индустрия ще преживеят тази пандемия, а по-скоро как компаниите могат да съкратят периода от възстановяване до рентабилност. За щастие хотелиерите имат няколко инструмента за работа, за да стимулират възстановяването на бизнеса. Един от тях са премиум типовете стаи. Предполага се, че заетостта в световен мащаб ще нарасне с 57,3% през 2021 г и до 59,7% увеличение на ADR (средната дневна цена). Очаква се REVPAR (приход от налична стая) също да нарасне с 63,1% през 2021 г. Хотелите с премиум типове стаи могат да се възползват в по-голяма степен от тези без такива и да бъдат стъпка пред конкуренцията.

Наличието на здравословна комбинация от стандартни и премиум стаи е най-добрата практика за управление на приходите, като същевременно предлага конкурентна диференциация на пазара. Най-често срещаните премиум стаи са тези с най-добра гледка или по-голяма квадратура.

Другите премиум типове стаи имат теми или специфични предимства като хипоалергенна среда за гости със специфични здравословни проблеми. Премиум стаите, които по-специално се отличават с пречистване на въздуха и повърхността, могат да помогнат на хотелите да спечелят допълнителни приходи, като същевременно създават положително впечатление и стимулират доверието на гостите в престоя им.

Хотелите трябва да бъдат по-активни и иновативни от всякога при планирането на възстановяването си с наближаването на 2021 година. Добавянето на премиум стаи към мястото за настаняване би могло много да съкрати пътя към рентабилността на хотелите, като същевременно предложи на гостите нов стимул да останат.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]