fbpx

Министерството на туризма в Португалия въведе безплатен одит и сертифициране за хотели

Министерството на туризма в Португалия започна сертификационна програма “Clean and Sate”, за да възстанови доверието в туристическия сектор и да отличи туристическите дейности, които са в съответствие с изискванията за хигиена и почистване, предотвратяване и контрол на COVID-19 и други възможни инфекции.

Това валидиране е безплатно и е валидно за една година. Изисква прилагането на вътрешен протокол за компаниите, които съгласно препоръките на DGS – Генерална дирекция „Здравеопазване“ в Португалия, осигуряват необходимите хигиенни мерки, за да се избегнат рискове от заразяване и безопасни процедури за експлоатация на туристическите дейности.

1462652 Министерството на туризма в Португалия въведе безплатен одит и сертифициране за хотели

След като компаниите бъдат успешно сертифицирани, те могат да публикуват печата „Safe and Clean“, както физически в техните места за настаняване или в своите цифрови платформи. Министерството на туризма, в координация с компетентните организации, ще извършва одитите.

С тази мярка националният туристически орган възнамерява да информира компаниите за минималните хигиенни изисквания и мерките за почистване, за да осигури безопасността на местата за настаняване и заведенията, но също така да рекламира Португалия като безопасна дестинация с въведени мерки, предотвратяващи разпространението на вируса, чрез координиран план за действие от сектора. Португалското министерство очаква сертифицирането и одитите скоро да се разширят до други сфери на индустрията.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]