fbpx

Министерството на туризма в Португалия въведе безплатен одит и сертифициране за хотели

Министерството на туризма в Португалия започна сертификационна програма “Clean and Sate”, за да възстанови доверието в туристическия сектор и да отличи туристическите дейности, които са в съответствие с изискванията за хигиена и почистване, предотвратяване и контрол на COVID-19 и други възможни инфекции.

Това валидиране е безплатно и е валидно за една година. Изисква прилагането на вътрешен протокол за компаниите, които съгласно препоръките на DGS – Генерална дирекция „Здравеопазване“ в Португалия, осигуряват необходимите хигиенни мерки, за да се избегнат рискове от заразяване и безопасни процедури за експлоатация на туристическите дейности.

1462652 Министерството на туризма в Португалия въведе безплатен одит и сертифициране за хотели

След като компаниите бъдат успешно сертифицирани, те могат да публикуват печата „Safe and Clean“, както физически в техните места за настаняване или в своите цифрови платформи. Министерството на туризма, в координация с компетентните организации, ще извършва одитите.

С тази мярка националният туристически орган възнамерява да информира компаниите за минималните хигиенни изисквания и мерките за почистване, за да осигури безопасността на местата за настаняване и заведенията, но също така да рекламира Португалия като безопасна дестинация с въведени мерки, предотвратяващи разпространението на вируса, чрез координиран план за действие от сектора. Португалското министерство очаква сертифицирането и одитите скоро да се разширят до други сфери на индустрията.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]