fbpx

Министърът на туризма в Гърция за предстоящия сезон, нареди България сред основните пазари

Автомобилният туризъм или по-известен като road tourism, който традиционно заема значителен дял от туризма на Гърция, ще зависи от новите здравни условия, които ще се формират след отварянето на границите със съседните страни. В интервю, министърът на туризма Харис Теохарис заяви, че „автомобилния и автобусния туризъм ще се възстановят по-бързо, така че трябва да съществуват условия за бързото отваряне на границите“.

От друга страна, той подчерта, че „автомобилният туризъм не е най-добрият вид туризъм, така че не бихме искали да се ограничаваме само до там“. За Министерството на туризма обаче това е приоритет, особено щом се говори за пазарите на Балканите и Теохарис посочи, че ние съставяме необходимите здравни протоколи за границите при влизане в Гърция и паралелно с това предприемаме всички необходими действия за да приемем и това лято нашите гости от България, Сърбия, Турция и други

„Автомобилният и автобусен туризъм е сектор, който може да допринесе много за търсенето и отваряне на туристическия пазар, както и за удължаване на сезона в Гърция“, подчерта Теохарис.

„Този сезон няма да бъде като миналите години. Ще съм много наивен ако вярвам в това, но има много неща, които можем да направим, за да възстановим отново туристическата икономика, туристическите потоци и по този начин ще можем да подкрепим хотелите и туристическите агенти.“

Броят на туристите, които през 2018 г. са влезли в Гърция с автомобил са внушителните 8,8 милиона, което съответства на 29 процента от 30,3 милиона туристи, посетили Гърция (без да се включват круизите). Теохарис нарече страни като България, Сърбия, Румъния, Турция, Албания и Северна Македония приоритетни и много важни за този вид туризъм.

Премиерът на Гърция обави по-рано през седмица, че се планира хотелите да отворят в началото на месец юни, като мерките вече започнаха да се разхлабват и постепенно отварят училища, търговски центрове, заведения на открито.

Гърция прави всичко възможно да възстанови сектора, който дава над 20% от БВП на страната и осигурява 18 милиарда евро на хазната.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.