fbpx

Melia Hotels с 6 нови хотела в Европа през 2020 година, един е в Слънчев бряг

Испанската хотелска група Melia Hotels планира да отвори около 20 хотела през 2020 г. Основно  са фокусирани в Азиатско-Тихоокеанския регион и в страните от Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Групата очаква положителни резултати за тази година, както и постепенно възстановяване на някои пазари.

През 2019 г. представянето на Meliá Hotels International беше силно повлияно от широк спектър източници, концентрирани главно в Карибския регион, особено в Доминиканската република и Мексико. Други събития като избухването на Коронавирус в Китай, досега оказват умерено въздействие върху финансите на компанията. В същото време от испанската верига са разработили обширен план за действие при извънредни ситуации и остава предпазлива по отношение на развитието вируса.

Шест са хотелите, които трябва да отворят врати в Европа през 2020 година- в Лисабон, Франкфурт, Ливърпул, Амстердам, Барселона и родния Слънчев бряг.

Още през лятото на 2019-та година бе обявено,че хотел Iberostar в най-големия български курорт сменя бранда си и става Melia. Хотелът, който вече ще носи името Melia Sunny Beach ще разполага с над 1000 стаи, множество ресторанти и барове.Собственността се запазва от компанията Sigma Capital, която прижежава няколко хотела с обща хотелска база над 4000 стаи. Това ще е седмият хотел в България, който е управляван от бранда Melia.

Melia Hotels International е класирана на 9-то място в топ 20 на хотелските вериги, присъстващи в Европа през 2020 г. с портфолио от 290 хотела или 50 011 стаи.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]