fbpx

Melia Hotels- още една стъпка по-близо към декарбонизация и устойчив модел на управление

След като правителството на Испания обяви публичен процес за идентифициране на проекти, за които да се разпределят европейски фондове за възстановяване, днес Meliá Hotels International разкри третия от проектите, който е представен в Министерството на туризма. Този трети проект е фокусиран върху трансформацията и възстановяването на туристическата индустрия, която е ключов двигател на испанската икономика и която в момента преживява най-критичния момент в своята история.

Проектът има за цел да помогне за борбата с изменението на климата и да продължи напред в декарбонизацията на хотелиерството, инициатива, която би имала пряко въздействие върху една от четирите области на трансформация, определени от испанското правителство за разпределение на средствата: “Екологичен преход” (Ecological Transition).

Проектът също би допринесъл положително за подобряване на конкурентоспособността и устойчивостта на испанската индустрия, за териториалното и социалното сближаване и за дигиталната трансформация, три основни фактора за икономическото и социално възстановяване, пред които страната е изправена след Covid-19.

По-конкретно, планът, представен на министерството, има за цел да ускори трансформацията на хотелиерския мениджмънт (и цялата му верига за създаване на стойност) към по-устойчив и отговорен бизнес модел, нещо, върху което Melia работи повече от десетилетие.

Проектът се върти около 5 ключови области: намаляване на въглеродния отпечатък, насърчаване на кръгова икономика, укрепване на модел за устойчиво управление, разработване на система за управление и контрол на околната среда и проектиране на модел за измерване на въздействието.

Сред другите инициативи, насочени към постигане на въглероден неутралитет, проектите включват и създаването на прототип за устойчив хотел, който да определи хотелиерската индустрия в бъдещето. За тази цел Melia се ангажира да трансформира един от своите хотели в емблематичния биосферен резерват на Менорка, като същевременно спомага за засилване на позиционирането на острова като устойчива дестинация за пътуване.

Понастоящем почти 60% от електрическата енергия, консумирана от хотелите Meliá по света е възобновяема, като цифрата се увеличава до 100% в Испания. Освен това компанията вече е намалила емисиите си на CO2 с повече от 15%. През 2020 г. Meliá бе обявена от Wall Street Journal за седмата най-добра компания в света в областта на устойчивото управление, а също така има богат опит в разработването на проекти за устойчиво развитие.

Габриел Ескарер, изпълнителен директор на Meliá коментира: „Ние не се стремим да бъдем сред най-големите компании в света, но в същото време се стремим да бъдем и добра компания за света, а това означава, че трябва да управляваме ресурси в рамките на нашия обхват по устойчив начин, гарантиращ баланс между растеж, опазване на околната среда и социални грижи”.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]